Новини

Упродовж минулої доби на Вінниччині поліцейські розкрили два викрадення автівок

7 грудня 2022, 11:46

Крадіям машин загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Як ідеться на сторінці Поліції Вінницької області, 6 грудня працівники поліції встановили двох зловмисників, причетних до викрадень авто у Гайсинському та Тульчинському районах. 

До поліції звернувся 26-річний мешканець села Мар’янівка Гайсинської територіальної громади з повідомленням про викрадення його автомобіля Mercedes-Benz Sprinter. Незамкнений транспортний засіб з ключами в замку запалення був запаркований на вулиці біля його домогосподарства.

За попередньою інформацією, після надходження повідомлення про злочин на місце події виїхала слідчо-оперативна група Гайсинського районного управління поліції.

Поліцейські з’ясували, що до злочину, який стався в ніч з 5 на 6 грудня, причетний 20-річний житель Дашівської територіальної громади.

Зловмисник напідпитку побачив припаркований автомобіль та вирішив цим скористатись. Відкривши двері транспортного засобу, він від’їхав за кількасот метрів від місця події, де його й розшукав власник транспортного засобу та викликав поліцію.

Того ж дня із заявою про викрадення автомобіля Toyota Camry до поліції звернувся 36-річний вінничанин. За словами чоловіка, транспортний засіб знаходився на території одного із товариств в Тульчинському районі, де він працює.

Працівники Тульчинського районного відділу поліції через декілька годин розшукали викрадений автомобіль та встановили особу зловмисника.

Пошкоджений транспортний засіб поліцейські виявили на узбіччі дороги сполученням Тульчин – Ладижин, неподалік від села Михайлівка. Причетним до скоєного виявився 18-річний житель Запоріжжя, перебуваючи під дією наркотиків. 

Правопорушник затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Викрадені транспортні засоби поміщені на арештмайданчики.

"За цими фактами слідчими проводzться розслідування за ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкція статті передбачає покарання - до п'яти років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Наразі слідством вирішуються питання щодо повідомлення правопорушникам про підозру.

Поділитися :