Новини

В Барі з 2016 року діє Барський міський художній аматорський театр

17 березня 2023, 09:44

Барський МХАТ за час своєї роботи пройшов шлях від маленького аматорського колективу – до організації, відомої не лише в регіоні, а у й різних куточках України своїми культурно-мистецькими проєктами.

Працюють з широким колом соціальних категорій, серед яких, учасники бойових дій та члени їхніх родин, люди поважного віку. А з 2020 року розпочав роботу

«Театр Рівності» – проєкт Барського МХАТу, спрямований на соціалізацію людей з порушенням зору, які працюють на Барському навчально-виробничому підприємстві Українського товариства сліпих (УТОС). Поступово «Театр Рівності» з проєкту мистецької реабілітації переріс у справжній простір довіри, творчості та єднання. А з початком активної фази російсько-української війни з’явилася ідея створити на базі мистецького простору «Театр Рівності» гуманітарний хаб, який зможе охопити усіх членів УТОСу в Барській громаді та допомогти їм із подоланням викликів воєнної доби.

«Цю ідею фінансово підтримав фонд «Zagoriy Foundation» – благодійна організація, заснована родиною Загорі яка розвиває культуру благодійності в Україні. Партнерами проєкту виступили Барська первинна організація Українського товариства сліпих та ГО «Веремія». В межах гуманітарного хабу спонтанно народилася ще одна ініціатива, яка має назву «Батальйон утеплення». Починаючи з грудня 2022 року учасники та волонтери «батальйону» передали оборонцям південних рубежів та захисникам Бахмуту понад 250 пар в’язаних виробів, а також зимовий одяг, смаколики та засоби гігієни» - сказав в етері проекту «Час змін» керівник Барскього міського художнього аматорського театру Роман Григор’єв

А нещодавно Барське підприємство УТОС запустило виготовлення окопних свічок, які також поїдуть на фронт і будуть зігрівати українських воїнів.

Поділитися :