Новини

В обласному музеї відкрили першу виставку учнів Вінницької дитячої художньої школи

5 лютого 2024, 16:45

Натюрморти, портрети, філософські картини, незвичні колажі та скульптури – 60 робіт 30 юних авторів, які прагнуть пізнати та розкрити в сучасних творах мистецтва культурне та національне багатство України.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, 2 лютого Вінницька дитяча художня школа презентувала в обласному художньому музеї першу виставку своїх вихованців, яка отримала назву "Сюжети та портрети".

Більшість робіт, представлених в експозиції, мають виразну українську тематику. Родзинкою цієї виставки є колажі.

"Ці зображення в аплікативній формі створені з вирізок із газет, журналів чи якихось інших матеріалів. Вони – непрості, але дуже цікаві. Така техніка у Вінниці рідко зустрічається на виставках, а тут ще й широко відображена патріотична тематика у роботах. Адже наші учні створили портрети Героїв України, Небесної Сотні, портрети тих, хто боронить країну зараз", – говорить директорка Вінницької дитячої художньої школи Наталія Стафійчук.

Вона також розповіла, що кожна навчально-творча робота – результат вдумливого дослідження творів музейного спадку України, книг та альбомів, а в окремій композиції – сімейних архівів.

"Роботи хлопців та дівчат вселяють впевненість у перемогу добра, краси та мистецтва. Ми вдячні Збройним Силам України, за можливість працювати, навчати та творити, і ми робимо це з вірою у Перемогу України", – каже директор Вінницького обласного художнього музею Руслан Паламаровський.

Сюжетні, тематичні натюрморти вдало доповнюють експозицію, ілюструючи естетику побуту українців. А пластика малих форм у виставці реалізована через навчально-творчі учнівські інтерпретації відомих полотен українського живопису ІІ половини ХІХ-ХХ століть.

На виставці представлені роботи, виконані олівцем, пастеллю, гуашевими та акварельними фарбами, де яскраво відображений творчий потенціал кожного автора. Натхнення на створення своїх маленьких шедеврів юні таланти черпали у діяльності видатних художників-монументалістів: Алли Горської, Михайла Бойчука, Віктора Зарецького, Сергія Кириченка.

"Ми пишаємось нашими вихованцями, адже результати їхньої роботи – це жива ілюстрація пристрасного дослідження мистецького світу, здатного вражати та надихати. Художня школа – це місце, де зароджуються і плекаються юні таланти, художній музей – місце, де вони можуть заявити про себе. Тому наша виставка органічно влилася в музейний простір, і це приклад гармонійної співпраці. Тож запрошуємо всіх охочих відвідати її та насолодитися різноманітністю творчості наших учнів",– підкреслила викладачка Вінницької дитячої художньої школи Ярослава Бондар.

Виставка діятиме до 13 лютого.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :