Новини

В організації оборони міста велику роль відіграла згуртованість вінничан: Сергій Моргунов про життя громади в умовах війни

1 вересня 2022, 09:53

З початку повномасштабного вторгнення з Вінниці відправляли вантажі до  міст Київської області, Харкова, Чернігова, на Херсонщину та Миколаївщину. Це стало можливим завдяки допомозі з міжнародного боку та об'єднаних зусиль вінничан та міської ради.

 

 

Про життя тилової Вінниці й роботу міжрегіонального координаційно гуманітарного штабу виданню «Na Парижі» розповів міський голова Сергій Моргунов. 

Координаційний гуманітарний штаб об’єднав зусилля волонтерів, влади і небайдужих громадян, а допомогу залучає завдяки співпраці з громадами та закордонними партнерами. Ця допомога розподіляється між малозабезпеченими вінничанами та переселенцями з різних регіонів. Також Вінниця надсилає гуманітарну допомогу у міста поблизу лінії зіткнення.

За словами Сергія Моргунова, з Вінниці відправляли вантажі до  міст Київської області, Харкова, Чернігова, на Херсонщину та Миколаївщину. Зокрема й 22 фури з питної води до Миколаєва. Все це стало можливим завдяки допомозі з міжнародного боку та об'єднаних зусиль вінничан та міської ради.

Пріоритетне завдання наразі -  підтримка наших військових на фронті. Міський голова зазначив, що попри підтримку наших захисників державою, громади не повинні залишатися осторонь та мають також шукати кошти на забезпечення найнеобхіднішого. Водночас є реальні звернення, - додає очільник громади. 

Спектр потреб військових на фронті дуже великий. З перших днів була велика потреба у будматеріалах, шанцевому інструменті, буржуйках, генераторах. Пригадую, що лише по місту вивезли для створення інженерних споруд більше ніж 2000 бетонних блоків. З частиною допоміг бізнес. Приватні компанії надавали техніку, паливо, - розповів Сергій Моргунов.

В організації оборони міста велику роль відіграла згуртованість вінничан, - каже мер. 

Потім військові просили допомогти із засобами індивідуального захисту (касками, бронежилетами), хоча у нас не було таких повноважень. Лише в липні вийшла урядова постанова, яка значно розширила список позицій, на які можна витрачати бюджетні кошти через тендерні закупівлі. З початку війни майже все було заборонено. Зараз звертаються за автомобілями, квадрокоптерами… Фактично за всім, окрім стрілкового та важкого озброєння. 

 

Поділитися :