Новини

В оздоровчому таборі "ЯМаріуполь. Родина" стартував новий сезон

15 червня 2023, 12:19

Оздоровчий центр "ЯМаріуполь. Родина" поблизу Вінниці відкрили вже вдруге.  Як і минулого року, протягом літа тут зможуть відпочити близько тисячі маріупольців.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, 14 червня в оздоровчому таборі стартувала перша зміна. Вже заїхало понад 100 діток.

Міський голова Сергій Моргунов зазначив, що вінницька громада активно підтримує маріупольців, а також висловив сподівання, що ці тижні дадуть дітям змогу відчути радість спілкування із земляками та покращать їх морально-психологічний стан.

"За час оздоровчого табору на дітей чекає різноманітна пізнавальна програма: творчі та мистецькі заходи, екскурсії, майстер-класи, прогулянки. Під час виїздів за безпеку малечі відповідатимуть ювенальні поліцейські", - додав міський голова.

Начальник ГУ Нацполіції Вінниччини Іван Іщенко зауважив, що територія оздоровчого центру перебуватиме під постійним наглядом правоохоронців.

"Минулого року ми почули багато позитивних відгуків від батьків та малечі з Маріуполя, отож і цьогоріч Національна поліція продовжує забезпечувати безпеку сімей. Тут постійно будуть патрулювати поліцейські та чергувати ювенальні поліцейські, щоб діти відчували себе повністю захищеними. Ми з радістю надали наш табір для діток і в свою чергу поліція буде супроводжувати їх на всіх заходах, які будуть для них проводитись", - прокоментував він.

Очільник Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимир Гройсман зазначив, що перебування юних маріупольців у оздоровчому таборі – це можливість відволіктися від тих подій, які вони зазнали. Також він додав, що всі українці мають не забувати, що росія зробила та робить надалі та докладати всіх зусиль до того, щоб якомога швидше закінчити війну перемогою.

"Сьогодні у різних містах живуть діти, які тікали від обстрілів та ракет. Тому, в цей час, коли наші воїни наближають нашу перемогу, ми, дорослі, маємо зробити все, аби зменшити стрес та психологічні травми у дітей, які утікали аби врятувати своє життя", - каже Володимир Гройсман.

Пані Наталія, бабуся, яка до повномасштабного вторгнення все життя проживала у Маріуполі, сьогодні привела своїх онуків до оздоровчого центру.

"Я дуже вдячна за організацію такого відпочинку для дітей. Мої внуки вже другий рік поспіль тут відпочивають, і, знаєте, оскільки в них онлайн-навчання, то спілкування і такий формат відпочинку їм дуже необхідний", – сказала пані Наталія.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :