Новини

Вбиральні, Wi-Fi та гаряча вода: у садочках Вінниці осучаснюють укриття

4 жовтня 2022, 17:30

У Вінницькій громаді активно облаштовують найпростіші укриття у закладах освіти.

Як повідомляють у міській раді, наразі все більше дітей повертаються на навчання як і до шкіл, так і до дитячих садочків. Зокрема, свою роботу ще від березня продовжує «Дошкільний навчальний заклад №3», в якому вдосконалили чергове укриття, яке відповідає усім рекомендаціям ДСНС.

У цьому закладі дошкільної освіти підвальне приміщення слугує найпростішим укриттям під час повітряної тривоги. За словами завідувачки Анни Пляцок, укриття вміщає у себе понад 500 осіб.

"За рахунок міської влади в підвальному приміщенні нашого садочку облаштували найпростіше укриття, що дозволяє за лічені хвилини потрапити у сховище, де малеча може продовжити свої заняття й буде в безпечному прихистку. В укритті є все необхідне для того, аби перечекати повітряну тривогу, або продовжити чи обідній сон, чи заняття, якщо повітряна тривога застала саме в тиху годину", - розповіла Анна Пляцок.

Також вона додала, що в укритті встановили витяжку, провели нове освітлення, обладнали санвузли та вмивальники. За рекомендаціями ДСНС зробили другий вихід, встановили бойлери, провели стаціонарний телефон та Wi-Fi.

"Садочок №3 одним із перших відчинив свої двері для малечі міста, завдяки працівникам закладу та небайдужим батькам, які не один тиждень власними силами облаштовували найпростіше укриття. Наразі при підтримці міської влади, підвальне приміщення садочку відповідає усім рекомендаціям ДСНС, а у дітей є комфортний прихисток. Ми сподіваємось, що укриття не стануть у нагоді, але маємо бути готовими до будь-яких викликів", - розповіла директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

Поділитися :