Новини

Вчинили озброєний розбійний напад та викрали автівку: на Вінниччині судитимуть учасників організованої злочинної групи

3 квітня 2023, 10:17

До злочину зловмисники ретельно готувались, розділили між собою ролі, підшукали зброю, встановили на автомобіль потерпілого пристрій, щоб постійно відстежувати його місце перебування. Поліцейські встановили усіх учасників нападу і затримали їх.

Як повідомляють на сайті поліції, 32-річний вінничанин виконував роль організатора та координував дії двох своїх спільників віком 29 та 32 роки. Зловмисники дізнались, що у 34-річного потерпілого може бути значна сума коштів і почали планувати розбійний напад. Вони відстежували маршрути руху потерпілого, вивчали звички та графік його роботи.

28 листопада минулого року двоє із підозрюваних підсіли в автомобіль чоловіка в с. Лука Мелешківська, почали бити, погрожувати зброєю, вимагати гроші. Розбійники змусили водія розпочати рух і їхати в напрямку Тиврова. Потерпілому вдалось відвернути увагу нападників, вистрибнути з автомобіля та втекти. Зловмисники на автомобілі проїхали ще кілька кілометрів, після чого залишили його.

Бійці КОРДу затримали фігурантів за кілька годин на одній з автозаправок у Вінниці .

За результатами проведення комплексу слідчих дій організатору та двом його спільникам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 (Розбійний напад вчинений організованою групою) Кримінального кодексу України. Дії організатора та одного із його спільників, 29-річного чоловіка, додатково кваліфіковано ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, - йдеться у повідомленні. 

Поліцейські завершили досудове розслідування у цій справі.Обвинуваченим загрожує до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Поділитися :