Новини

"Великдень для Героїв": у Вінниці молодь вшанувала пам'ять Янголів Небесної Сотні

21 квітня 2023, 10:28

Студенти Вінницького технічного коледжу розвісили на Дереві Свободи 107 витинанок-писанок у пам'ять про таку ж кількість українців, які загинули на Майдані у 2014 році.

Таку акцію в нашому місті проводять вже вп'яте. Її ініціаторка – Зоя Кузьменко, мати загиблого на столичному Майдані Максима Шимка. 

Напередодні за її участі студенти Вінницького технічного фахового коледжу власноруч виготовляли витинанки-писанки.

"Тоді – на Майдані, і зараз – на фронті гинуть молоді хлопці та дівчата. І це дуже важливо, щоб студенти віддали шану героям сучасності… Багато хто з батьків намагається відсторонити своїх дітей від новин, щоб вони нічого не чули і не бачили. Але так не можна жити, інакше ми виростимо покоління, яке не знатиме правди про російсько-українську війну", – каже пані Зоя.

Розвісили витинанки на Дереві Свободи, що на Майдані Небесної Сотні, у середу, 19 квітня. Участь у заході взяли першокурсники комп’ютерного відділення разом із наставницею Аллою Давидчук. Була присутня і Зоя Кузьменко.

"Участь у цій акції максимально важлива для нас, адже ми маємо пам’ятати героїв, які ціною власного життя зробили все можливе для українського майбутнього", – зазначив студент Іван Олійник.

Нагадаємо, 20 лютого згідно з указом Президента від 11 лютого 2015 року "Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні" українці вшановують співвітчизників, які ціною власного життя захистили європейський вибір України.

Під час подій на столичному Майдані 2014 року загинуло троє людей родом з Вінниці та області: Максим Шимко, Валерій Брезденюк та Леонід Полянський.

Поділитися :