Новини

Ветеран з Вінниччини взяв участь у Токійському марафоні 2024

4 березня 2024, 12:51

3 березня Роман Кашпур пробіг дистанцію в 42 кілометри за 4 години 50 хвилин 2 секунди. 

Як повідомив Роман на своїй сторінці у фейсбуці, це був його найкращий марафон з персональним результатом – на годину швидше за попередні. 

"Для мене це показник, що ми робили все правильно. Але це далеко не кінець. Я задоволений, що ми робили все правильно, але я не задоволений результатом, бо тепер потрібно робити все краще, потужніше. Після повернення в Україну нас чекає величезна робота", – зазначив Роман. 

За підтримку ветеран подякував дружині, дітям, батькам та побратимам, які врятували йому життя, а також захисникам, які зараз на фронті.

"Важкопоранені хлопці та дівчата, шукайте себе, займайтеся пошуком, вставайте з ліжок. Ми потрібні цій країні й ця країна потрібна нам. Наша боротьба не закінчена. І вона ніколи не буде закінчена, поки в наших грудях б'ється українське серце. Ми обов'язково переможемо на усіх фронтах і розбудуємо те, за що загинули і продовжують гинути наші побратими і посестри", – сказав Роман.

Для довідки: 

Роман Кашпур у 19 пішов на війну добровольцем. У 22, поблизу Марʼїнки, наступивши на протипіхотну міну, втратив частину ноги. Після протезування переміг на Іграх Героїв та "Іграх героїв онлайн". А ще встановив рекорд України, протягнувши на протезі 16-титонний літак Ан-26 на 6 метрів 40 сантиметрів за 44 секунди. З початком повномасштабної війни боронив Україну на протезі. Тепер волонтерить.


Фото: фейсбук-сторінка Романа Кашпура

Поділитися :