Новини

Ветеранів і ветеранок Вінниці реінтегрують у цивільне життя за допомогою навчальних курсів

24 січня 2024, 16:10

Наприкінці 2023-ого у Вінниці стартував проєкт з реінтеграції ветеранів/ок та їхніх рідних через створення нових освітніх можливостей. Завдяки фінансовій допомозі європейських донорів вже за перші три місяці вдалося охопити підтримкою кілька сотень чоловіків та жінок.

За перші неповні три місяці реалізації проекту понад 100 людей у навчанні, а більше 200 осіб скористались профільною допомогою юристів, психологів, реабілітологів та бізнес-тренерів. Також було опрацьовано 169 звернень ветеранів і ветеранок з різних питань. Загалом понад 350 годин експертних та навчальних послуг. Усі вони для цільової аудиторії безоплатні.

Проєкт «Реінтеграція ветеранів/ветеранок війни та членів їх сімей через створення освітніх можливостей» реалізується ГО «Центр Поділля-Соціум» у партнерстві з DVV International Ukraine та за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини. Партнерською організацією виступив Вінницький аналітично-просвітницький центр «Ветеранський простір».

З-поміж найпопулярніших напрямів: курси «Власна справа», «Англійська мова для дорослих», «Кондитерська справа», «Самооборона для жінок», «Домедична допомога».

«Є кілька фактів, які особливо вразили команду проєкту, – розповідає Анна Моргун, голова правління ГО «Центр Поділля-Соціум». – Наприклад, понад пів сотні заявок на один з курсів ми отримали впродовж доби. А дружини ветеранів – одна з найактивніших і дуже вмотивованих груп. Жінки записуються одразу на два-три напрями і справді прагнуть навчитись чомусь новому».

Люди розуміють, що знання і навички – це ресурс, який ніколи не знецінюється. В умовах війни він дає відчуття емоційної стабільності, спонукає планувати майбутнє і діє як профілактика депресивних станів.

Проєкт триватиме майже до кінця 2024 року. Розклад занять та оголошення про набір нових груп можна знайти на сторінках у фейсбук «Центру Поділля-Соціум» та «Ветеранського простору».

Із запитаннями можна звертатись до адміністраторів за телефонами: +380679594065, +380981102708.

Поділитися :