Новини

Віддали душу й тіло за свободу: за минулий тиждень стало відомо про загибель 30-ти захисників з Вінниччини

4 грудня 2023, 11:14

Протягом останнього тижня, з 27 листопада по 3 грудня, стало відомо про загибель тридцяти захисників з Вінниччини: Богдана Кочнєвського, Олександра Вейди, Сергія Остапенка, Юрія Марценюка, Олександра Криська, Олександра Меньшова, Олександра Стеблецького, Віктора Дяківа, Сергія Шкути, Андрія Оманчуківського, Володимира Андрущенка, Миколи Пасічнюка, Олександра Бабича, Віктора Домбровського, Вячеслава Кучерука, Андрія Баюрка, Олександра Костюка, Назара Лютого, Андрія Биковського, Віталія Романюка, Павла Жуковського, Ігоря Лаути, Михайла Кочедикова, Володимира Коваля, Віталія Музики, Олександра Кухаря, Василя Літинського, Володимира Бондаренка, Артема Зайцева та Віктора Войтюка.

Барська міська рада повідомила про загибель Богдана Кочнєвського. Оборонець з червня цього року вважався зниклим безвісти. На жаль, експертиза ДНК підтвердила смерть Захисника.

Колишній керівник Вінницької крайової команди УНСО Сергій Чумак повідомив про загибель Олександра Вейди. Олександр влився в УНСО під час подій Революції гідності. На момент вторгнення 24 лютого перебував за кордоном. Одразу покинув роботу за кордоном і приєднався до взводу УНСО  добровольцем 1 березня 2022 року. Захисник прийняв свій останній бій 2 грудня. 

В ДНЗ “ЦПТО 1 м.Вінниці” повідомили про загибель Сергія Остапенка. Оборонець поліг 21 листопада під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Кринки Херсонської області.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Юрія Марценюка. До лав Збройних сил України Юрій пішов добровільно на початку повномасштабного російського вторгнення. Загинув у бою 29 жовтня цього року поблизу населеного пункту Кринки, що у Херсонській області. Бійцю було 49 років…

Сутисківська громада повідомила про загибель Олександра Криська. Захисник прийняв свій останній бій 29 жовтня в районі н.п. Вербове Запорізької області.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Олександра Меньшова. Захисник боронив Україну на Донецькому напрямку, був молодшим сержантом 22-ї окремої механізованої бригади. Загинув 17 листопада поблизу села Кліщіївка Бахмутського району. 

Тульчинська райдержадміністрація повідомила про загибель Олександра Стеблецького. Оборонець поліг 20 листопада в районі населеного пункту Кринки Херсонської області.

Шаргородська громада повідомила про загибель Віктора Дяківа. 22 листопада 2023 року окупант відібрав безцінне життя Захисника. Боєць ЗСУ загинув під час бою з ворогом біля населеного пункту Первомайське Донецької області.

Голова Могилів-Подільської громади Геннадій Глухманюк повідомив про загибель Сергія Шкути та Андрія Оманчуківського.

Життя Сергія обірвалось 25 листопада на Харківщині.

Андрій прийняв свій останній бій 26 листопада.

Бершадський міський голова Віталій Драган повідомив про загибель Володимира Андрущенка. Оборонець поліг 27 листопада поблизу н.п. Терни, Лиманського району, Донецької області.

Іллінецька громада повідомила про загибель Миколи Пасічнюка. Життя мужнього Захисника обірвалось 27 листопада поблизу населеного пункту Терни Донецької області.

Турбівський селищний голова Ігор Соць повідомив про загибель Олександра Бабича. Свій останній бій Оборонець прийняв 27 листопада.

Агрономічна сільська рада повідомила про загибель Віктора Домбровського

"Він служив вірою і правдою за нашу Україну, за незалежність, за спокій сердець та за майбутнє кожного українця. Війна продовжує множити горе, забираючи дорогих і рідних людей…", - йдеться у повідомленні.

Барська міська рада повідомила про загибель Вячеслава Кучерука. Оборонцю було всього 22...

Липовецька міська рада повідомила про загибель Андрія Баюрка. Захисник прийняв свій останній бій на Запорізькому напрямку. Герой віддав своє життя за незалежність нашої держави, залишившись навіки вірним Присязі та святому обов`язку оборони рідної землі.

Очільник Лука-Мелешківської громади Богдан Августович повідомив про загибель Олександра Костюка. Захисник поліг 20 жовтня бороянчи Україну від російськх окупантів.

Жмеринська міська рада повідомила про загибель Назара Лютого. Юний воїн з гідністю і честю виконував військовий обов'язок.  У 19 річного Назара попереду було ціле життя, але жорстокий та підступний ворог перервав всі мрії воїна, всі надії та сподівання… Загинув Оборонець 31 липня на Луганщині внаслідок рашистського артобстрілу. Довгий час рідні та близькі вірили в чудо, адже з кінця липня Назар вважався безвісти зниклим, але 24 листопада було офіційно встановлено загибель воїна, що віддав за Україну найдорожче – життя.

Очільник Лука-Мелешківської громади Богдан Августович повідомив про загибель Андрія Биковського. Захисник прийняв свій останній бій 23 листопада. 

Ямпільська міська рада повідомила про загибель Віталія Романюка. Молодший сержант поліг 23 листопала під час стрілецького бою поблизу села Степове Донецької області.

Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва повідомила про загибель Павла Жуковського.  Після повномасштабного вторгнення 2 вересня 2022 року був призваний до Лав Збройних Сил України. Проходив навчання в Новоград Волинському та в Дніпрі. Для виконання службових обов’язків був направлений в селище Очеретине Донецької області. А 26 листопада 2023 року в районі населеного пункту Степове,Покровського району, Донецької області Захисник прийняв свій останній бій. 

Жмеринська міська рада повідомила про загибель Ігоря Лаути. З осені 2022 року відважний та сміливий воїн самовіданно відстоював право кожного українця жити у вільній та суверенній державі, пліч-о-пліч з побратимами 38-го окремого стрілецького батальйону «Ангели Вінниччини» наближаючи Перемогу. Загинув мужній воїн-оборонець 27 листопада поблизу населеного пункту Терни Лиманського району на Донеччині.

Немирівська міська рада повідомила про загибель Михайла Кочедикова. Свій останній бій Захисник прийняв 27 листопада.

Хмільницька міська рада повідомила про загибель Віталія Музики, Олександра Кухаря та Василя Літинського

"Висловлюємо щире і глибоке співчуття родині захисників України. Світла пам'ять воїнам, які поклали свої життя на вівтар своєї Батьківщини. Про день, коли будемо зустрічати своїх захисників "на щиті" і день поховання повідомимо окремо", - йдеться в повідомленні.

 

Немирівська міська рада повідомила про загибель Володимира Коваля. Свій останній бій Захисник прийняв 30 листопада поблизу н.п. Невельське Донецької області.

Вороновицька громада повідомила про загибель Володимира Бондаренка. 2 грудня Захисник повернувся додому "на щиті".

Іллінецька громада повідомила про загибель Артема Зайцева. Життя воїна обірвалося 2 грудня.

Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва повідомила про загибель Віктора Войтюка

"Щирі співчуття рідним та вічна памʼять Герою. Додаткова інформація буде повідомлена згодом", - йдеться у повідомленні.

Редакція "Міста над Бугом" висловлює щирі співчуття рідним та близьким Героїв. Полеглим оборонцям - вічна пам'ять..

 

Поділитися :