Новини

Віддали життя за вільну та соборну Україну: за минулий тиждень стало відомо про загибель 21-го захисника з Вінниччини

18 вересня 2023, 09:57

Протягом останнього тижня, з 11 по 17 вересня, стало відомо про загибель двадцяти одного захисника з Вінниччини: Євгенія Воротняка, Сергія Нагорного, Дмитра Кравченка, Олега Бігуна, Романа Блажка, Юрія Сухого, Олександра Говорова, Владислава Колосовського, Володимира Демчука, Романа Главатськіх, Сергія Драча, Олексія Алешка, Олександра Михайляка, Олександра Кондратюка, Дмитра Іванова, Максима Юрченка, Василя Залепи, Максима Майданика, Сергія Ярмоленка, Юрія Попика та Володимира Гаврилюка.

На сайті Вінницької міської ради повідомили про загибель Євгенія Воротняка. Воїн відстоював свободу та суверенітет України у складі 118-ої окремої механізованої бригади ЗСУ. Його життя обірвав ворожий артилерійський обстріл. Захиснику було лише 33 роки.

Погребищенська міська рада повідомила про загибель Сергія Нагорного. 23 травня 2023 року Сергія мобілізували до Збройних сил України. 31 серпня він помер в Дніпропетровській обласній клінічній лікарні від поранень, які отримав 28 серпня 2023 року внаслідок виконання бойових завдань на південному сході України.

На сайті Жмеринка.city повідомили про загибель Дмитра Кравченка. З перших днів війни Дмитро боронив Україну, звільняв Херсон від російських окупантів, пройшов навчання у Великобританії та мріяв з Перемогою повернутися до рідної домівки. Серце відважного воїна зупинилося 11 вересня. 6 вересня Дмитро отримав важке поранення, лікарі боролись за життя воїна, але врятувати Героя не змогли..

Погребищенська міська рада повідомила про загибель Олега Бігуна. З 18 березня 2022 року Захисник був мобілізований до лав Збройних Сил України. Два місяці тому отримав поранення, 7 вересня 2023 року трагічно загинув...

Барська міська рада повідомила про загибель Романа Блажка. Воїн поліг 16 вересня під час артилерійського обстрілу у м. Селидово Донецької області.

Вороновицька територіальна громада повідомила про загибель Юрія Сухого. 

"Люблячий чоловік, дбайливий батько. Юрій завжди був спокійним, врівноваженим, не шукав легких шляхів та не боявся проблем", - каже про загиблого голова громади Олександр Ковінько.

Липовецька міська рада повідомила про загибель Олександра Говорова. Захисник в ніч з 21 на 22 серпня під час бою в районі населеного пункту Урожайне Донецької області отримав важкі поранення, від яких загинув 10 вересня у Київському військовому шпиталі..

Гайсинська міська рада повідомила про загибель Владислава Колосовського. Серце Захисника зупинилось 9 вересня 2023 року на Донеччині внаслідок мінометного обстрілу противника.

На сайті Калинівка.city повідомили про загибель Володимира Демчука. Володимир поліг під час виконання бойового завдання 13 вересня 2023 року поблизу села Роботине Пологівського району Запорізької області під час бою з окупантами. 

Калинівська міська рада повідомила про загибель Романа Главатськіх. Захисник поліг 9 вересня під час виконання бойового завдання на Запоріжжі. Тридцятип’ятирічний Герой родом із Донеччнини. Роман - круглий сирота. Командуванню військової частини, в котрій проходив службу нацгвардієць, не вдалося відшукати родичів загиблого, тому поховають Героя у Калинівці.

Іллінецька територіальна громада повідомила про загибель Сергія Драча. Захисник помер 15 вересня поблизу населеного пункту Невельське Покровського району Донецької області. 

Тульчинська територіальна громада повідомила про загибель Олексія Алешка. 20-річний Захисник поліг 28 серпня в районі населеного пункту Андріївка Донецької області внаслідок безпосереднього бойового зіткнення з ворогом. 

Вороновицька територіальна громада повідомила про загибель Олександра Михайляка

"До свого останнього подиху він залишався вірним Українському Народові", - каже про загиблого голова громади Олександр Ковінько.

Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва повідомила про загибель Олександра Кондратюка та Дмитра Іванова

Олександр Кондратюк з 2017 по 2022 роки проходив військову службу в ЗСУ. 

"Війна нанесла невідновлені втрати його здоровʼю, біль і втрати не полишають наші родини", - додала очільниця громади.

Дмитро Іванов 4 серпня 2023 року пішов боронити Батьківщину. Служив сапером 2-го інженерного відділення Національної Гвардії України. Захисник загинув 7 вересня поблизу нп. Кремінна Луганської області..

 

Ладижинська територіальна громада повідомила про загибель Максима Юрченка. Захисник поліг 6 вересня під час виконання бойового завдання.

Тростянецька територіальна громада повідомила про загибель Василя Залепи. 42-річний Захисник віддав життя за Україну на Донеччині.

Селищний голова Тростянецької громади Людмила Червонецька повідомила про загибель Максима Майданика. Його серце перестало битись 10 вересня на Запоріжжі. 

Вінницька міська рада повідомила про загибель Сергія Ярмоленка. Сергій служив у лавах 207 батальйону ТрО 241 бригади. Був молодшим лейтенантом у роті вогневої підтримки. Разом із побратимами бив рашистів на Донецькому напрямку. У 2022-му нагороджений відзнакою Президента «За оборону України». Загинув під час виконання бойового завдання поблизу Бахмута 14 червня цього року.

Хмільницька міська рада повідомила про загибель Юрія Попика. Захисник поліг 9 вересня 2023 року в бою за Україну та її незалежність біля населеного пункту Вербове Запорізької області в результаті ворожого мінометного обстрілу. 

Вінницька міська рада повідомила про загибель Володимира Гаврилюка. Після повномасштабного вторгнення Володимир став на захист Батьківщини, бо вважав це своїм священним обов’язком. Служив у 118-й окремій механізованій бригаді. Останній свій бій прийняв 31 серпня 2023 року біля с. Роботине Запорізької області. Йому було лише 47 років… 

Світла пам'ять Героям. Співчуття рідним та близьким...

Поділитися :