Новини

Відремонтували та утеплили: у Вінницько-Хутірському ліцеї завершили капремонт покрівлі

4 грудня 2023, 13:05

Будівельники повністю оновили дах на трьох окремих будівлях: основного приміщення ліцею, а також майстерні та котельні.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, у Вінницько-Хутірському ліцеї завершили капітальний ремонт покрівлі, яка до того перебувала в незадовільному стані, що призводило до затікань у період дощів та пошкодження стелі та стін у класних кімнатах і коридорах закладу. Під час капремонту будівельники не лише оновили покрівлю, а й утеплили її, що дозволить заощаджувати до 15% теплоресурсів.

Як розповідає староста Вінницько-Хутірського округу Владислав Кривешко, за роки експлуатації, виникла ситуація, коли стара покрівля, зроблена в 1970-роках, зносилась. Це створювало не досить комфортні умови для навчання, псувало стан навчальних приміщень та призводило до суттєвих тепловтрат під час опалювального періоду.

“Капітальний ремонт покрівлі нашого ліцею став одним з багатьох заходів реформування освітньої інфраструктури у Вінницько-Хутірському окрузі. Раніше були капітально відремонтовані найпростіші укриття наших ліцеїв. У Вінницьких Хуторах воно розраховане на більше ніж 700 осіб, у Писарівці — 150. Загалом, муніципальні інвестиції в освіту для нашого округу стали одним з основних напрямків розвитку, і сьогодні, наші навчальні заклади модернізовані фактично до невпізнання”, – зазначає Владислав Кривешко.

Загалом, в ході капітального ремонту працівники підрядної організації провели вогнезахисну обробку дерев'яних поверхонь, облаштували систему водовідведення, встановили мансардні вікна та виконали роботи з утеплення даху.

“Крім того, дуже важливо, що під час проведених робіт підрядники особливу увагу приділили питанням безпеки. На даху, в жолобах, встановили систему проти ожеледі, фактично, мова йде про спеціальний підігрів, який вмикається у випадку погіршення погодних умов, зокрема, ризику виникнення бурульок. Завдяки підігріву вода, яка накопичується в ринвах не замерзає, а просто стікає у водостік. Також, встановили блискавкозахист. Тож тепер наш заклад готовий до різних видів негоди”,- розповідає директор Вінницько-Хутірського ліцею Микола Биць
 

Як підсумувала директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко, з часом планують замінити аварійні покрівлі в усіх закладах освіти громади. Проте наразі, капітальний ремонт покрівлі, виконують, там де був найкритичніший стан на сьогодні.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :