Новини

Відвідувачі Вінницького центру реабілітації "Гармонія" долучились до пошиття м’яких нош для військових

13 жовтня 2023, 10:36

Клієнти Центру нещодавно приступили до пошиттям перших м’яких нош, які невдовзі відправлять Оборонцям.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, у центрі реабілітації “Гармонія” намагаються формувати соціально активну позицію в клієнтів. Важливо розуміти, що люди з інвалідністю – це повноправні члени суспільства, які долучаються до допомоги Захисникам в міру своїх сил. 

"Раніше ми робили випічку та передавали бригадам наших Захисників. А сьогодні розпочали пошиття нош для військових спільно з нашими клієнтами", – зазначила директорка Вінницького міського центру соціально-психологічної реабілітації «Гармонія» імені Раїси Панасюк Олена Чорнобривенко.

Над пошиттям перших м’яких нош клієнти центру реабілітації «Гармонія» працювали під керівництвом виховательки по роботі з дітьми з інвалідністю Тетяни Тетер. Вони ретельно зняли мірки зі зразка вже готових нош, відміряли довжину текстильної стропи, і вже після всієї необхідної підготовки взялися за пошиття.

"Ми співпрацюємо з волонтером Михайлом Бузіним. Він допоміг нам знайти тканину, усі необхідні матеріали та подарував швейну машину. Важливо, що вона не автоматична, а ручна. Тому ми зможемо продовжити роботу над пошиттям нош навіть в разі відключення електроенергії", - розповіла Тетяна Тетер.

​​​Керівники Центру зазначають, що така робота, як пошиття нош, корисна для реабілітації людей з інвалідністю. Це сприяє розвитку дрібної моторики. Також такий захід важливий і в педагогічному, і в соціальному контекстах.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :