Новини

Відзавтра вінницькі школярі переходять на дистанційне навчання

20 січня 2022, 16:45

Таке рішення прийняла комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій через збільшення захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19.

Цю інформацію «Місту над Бугом» підтвердила директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко. За її словами таке рішення не пов’язано із хвилею замінувань навчальних та дошкільних закладів, які прокотилися Україною.

«Рішення прийнято у зв’язку з досить серйозною епідеміологічною ситуацією, яка пов’язана зі стрімкою захворюваністю на ГРВІ і грип. Вчора в 16 із 45 закладів середньої освіти (третина Вінницької міської територіальною громади) фіксували збільшення хворих дітей і вчителів », - пояснила пані Оксана.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Понад 20% дітей захворіли, це критично для навчального процесу. Щоб не допустити подальшого розповсюдження захворюваності на грип та ГРВІ було прийняте рішення перейти на дистанційне навчання всім учням комунальних і приватних закладів освіти та позашкілля, сюди входять заклади підпорядковані департаменту культури, комітету фізичного виховання, молоді та інших.

«Стрімко росте і захворюваність і на COVID-19. 17 січня було 22 дитини хворі на COVID-19, вчора зранку уже було 64, а на 17:00 - 101 дитина з офіційно підтвердженим діагнозом COVID-19. Так само і з учителями 17 січня було 17 працівників, вчора зранку - 32, а о 17:00 - уже 42. Тим паче станом на вчора 3601 дитина знаходилась на самоізоляції. Присутня третина – до половини дітей в класі. Дуже багато хворих дітей і вчителів, у яких підтверджений не COVID-19, а грип чи ГРВІ», - розповіла директорка департаменту освіти Вінницької міської ради.

Читайте також:
Вінниччина у п’ятірці лідерів із укладення декларацій з сімейним лікарем, педіатром та терапевтом

Поділитися :