Новини

Виконком міської ради затвердив Концепцію розвитку малих річок Вінниці – 2035

23 червня 2023, 17:28

У Вінниці нараховується 64 малі річки, збереження яких є важливим екологічним питанням.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, у Концепції розглядають потенціал малих річок, аби перетворити їх на функціональні природні простори у різних районах міста. 

На важливості збереження річок наголосив міський голова Сергій Моргунов. 

"Малі річки являються артеріями, які живлять Південний Буг. Відтак, від їх стану також залежить якість води, можливість купатись в літній період та відпочивати. Також на базі цих річок є реальні можливості створити гарні рекреаційні зони. Адже будь-яка річка дарує прохолоду у спеку, тому ми маємо дбати про наші водні ресурси", - коментує очільник міста.

Як повідомив директор КП «Інститут розвитку міст» Назар Коваленко, підхід до роботи з малими річками базується на чотирьох основних аспектах – екологічний, соціальний, просторовий, управлінський.ї

"Малі річки міста – дуже недооцінений природний ресурс, який потребує покращення свого стану. Затвердження Концепції розвитку малих річок створює можливості для системного та сталого поводження з малими річками міста. Цей документ по суті є інструкцією щодо того, чому малі річки важливі для міста, де вони знаходяться та як їх зберегти або відновити, щоб вони виконували свої функції. І важливо ще те, що дана інструкція не лише для муніципалітету, а для усіх мешканців міста. Адже чистота води в річках та просторів навколо них напряму залежить від дій нас усіх", - зазначив Назар Коваленко.

Концепція покликана зберегти та інтегрувати річки в життя містян, щоб не втратити такий дорогоцінний ресурс. Їхнє збереження та перетворення на водні коридори має значне підґрунтя та критично важливе для сталого розвитку міста. 


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :