Новини

"Вільне українське кіно": на Вінниччині активісти збирають кошти для показу фільмів у селах

2 грудня 2020, 11:29

Наразі на закупівлю необхідного для показів обладнання зібрали трохи більше 4 з половиною тисяч з 18 необхідних.

Як інформували на сайті "Велика ідея", активісти Тиврівської ОГТ, що на Вінниччині, розпочали реалізацію проєкту "Вільне українське кіно". Ініціатива має на меті забезпечення можливості жителям села безкоштовно переглядати українське кіно. Влітку покази відбуватимуться під відкритим небом, взимку - в приміщенні бібліотеки. Для того аби це стало можливим, громаді необхідно придбати проєктор та спеціальний екран. Наразі з потрібних 18 000 активісти зібрали трохи більше 4 з половиною. 

Активісти ГО "Тиверці" підкреслюють важливість цієї ініціативи для мешканців села. Адже далеко не в кожного з них є можливість поїхати до міста в кінотеатр.

"Я з покоління 60-х. З покоління, у якого вкрали українські традиції, українських героїв, українську культуру... Я хочу надолужити втрачене. Я маю на це право, але не можу його реалізувати. Саме тому нашій громадській організації потрібен ресурс, з яким ми можемо навіть в невеликому сільському клубі, бібліотеці, на літній площадці демонструвати ВІЛЬНЕ УКРАЇНСЬКЕ КІНО. Нам потрібен проектор !!! У сільській місцевості для молоді не має можливості, окрім телевізора, переглядати українські фільми", - наголосила голова ГО «Тиверці» Інна Суверток.

Поділитися :