Новини

Вимагав від солдатів хабарі: поліцейські Вінниччини затримали командира роти

12 квітня 2023, 13:02

Командир роти з листопада минулого року систематично вимагав та одержував хабаря від підлеглих за те, що відпускав у звільнення. Затримали посадовця у службовому приміщенні під час передачі хабаря. Йому загрожує до 10 років в'язниці. 

Як повідомляють у Нацполіції Вінниччини, документували злочинну діяльність чоловіка слідчі обласного главку поліції за оперативного супроводження співробітників Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області.

9 квітня капітана затримали під час одержання другої частини неправомірної вигоди від підлеглого. Під час обшуку у службовому кабінеті останнього поліцейські виявили та вилучили 65 тисяч гривень.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідчими розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво здійснює Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону. Такий злочин карається позбавленням волі на строк до десяти років з конфіскацією майна, - йдеться у повідомленні. 

Поділитися :