Новини

Вінничан запрошують долучитися до толоки у День води

27 вересня 2023, 10:44

Долучитися до прибирання прибережних смуг може кожен небайдужий вінничанин зібравшись з однодумцями у групи. Окрім суспільно корисної справи, учасники прибирання зможуть взяти участь у фотоконкурсі та виграти призи.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, вінничани, небайдужі до стану довкілля, можуть самі організуватися невеликими групами і в зручний час прийти на будь-яку локацію, де поруч є водойми, щоб прибрати сміття. 

“У час важких випробувань, трагічних подій та боротьби всієї України за свободу, стало зрозуміло, наскільки важливо об'єднуватись. Оскільки одним з пріоритетів Вінницької громади є збереження довкілля, ми хочемо звернути увагу на те, що водозабезпечення – громад та домогосподарств – це питання національної безпеки. Тож хочемо згуртувати небайдужих вінничан довкола збереження водойм, очистки берегів та раціонального водокористування. Запрошуємо підтримати Всеукраїнську акцію єднання «День води» у Вінниці та долучитися до прибирання прибережних смуг 29 вересня”, – азначила директорка департаменту відновлення та розвитку ВМР Ольга Ремешевська.

Прибирання прибережних смуг в рамках акції єднання «День води» – це національна ініціатива. Прибираючи ту чи іншу територію, учасники можуть взяти участь у фотоконкурсі, який триватиме з 29 вересня по 1 жовтня 2023 року. 

Для участі необхідно:

  • Бути підписаними на сторінку департаменту відновлення та розвитку міської ради у Facebook ;
  • Зробити світлину до та після прибирання;
  • Розмістити фото в коментарях під тематичним дописом про конкурс на сторінці департаменту у Facebook.

Фото, які наберуть найбільшу кількість «вподобайок», автоматично стають переможцями. З ними організатори конкурсу зв’яжуться через особисті повідомлення. Три найкращих фото отримають призи. 

Варто зауважити, що заходи, присвячені збереженню довкілля відбуваються у нашій громаді регулярно. Толоки, еко-форуми, тематичні вебінари та багато інших подій – це логічне продовження задекларованого Вінницею Зеленого курсу наприкінці 2022 року.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :