Новини

Вінничанам розповіли як і коли вони можуть звертатись до поліцейських офіцерів громади

31 січня 2024, 13:28

Наразі у місті працює 49 офіцерів, які допомагатимуть містянам вирішувати побутові негаразди.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, ці посади запровадили у межах реформи Нацполіції. Їх називають українськими «шерифами», адже вони не лише стежать за дотриманням правопорядку, а й допомагатимуть у вирішені побутовиз проблем.

Вони надають першу домедичну допомогу, волонтерять, працюють зі школярами, квартальними комітетами та надають посильну допомогу у нестандартних ситуаціях.

«Лише за останні півтора місяця, з сьомого грудня, поліцейські офіцери Вінницької міської громади отримали 1 281 звернення від громадян. Виклики стосувались переважно адмінправопорушень у сфері благоустрою, неправильного паркування авто, сварок сусідів, вигулу собак, пожеж тощо», – розповідає заступник начальника Управління превентивної діяльності ГУНП у Вінницькій області Іван Заяц.

Поліцейські не лише чекають звернень, а й самі намагаються допомагати, коли бачать, що хтось опинився в біді. Як приклад, під час погіршення погодних умов вінницькі офіцери громади допомогли чоловіку з порушеннями рухової функції дістатись додому. Також поліцейські офіцери Вінницької громади допомогли водію-військовослужбовцю, у якого закінчилось пальне в автомобілі, відбуксирувавши авто до заправної станції. Одна з поліцейських офіцерів громади допомогла жінці похилого віку, яка впала та поранилась під час служби в храмі.

Крім того, поліцейські займаються профілактикою домашнього насилля, булінгу в школах, вчать дітей правилам дорожнього руху, стежать за дотриманням правил торгівлі. Зокрема, офіцери припинили незаконне розповсюдження піротехніки та вилучили у порушників продукції на суму 400 тисяч гривень.

На території міста діє вісім поліцейських станцій і працює 49 офіцерів громади. Згідно з законодавством, приміщеннями для поліцейських офіцерів громади забезпечила міська рада. На сьогодні, Вінниця є першим і єдиним обласним центром в державі, де запроваджено інститут поліцейських офіцерів громади. Крім того, ще дві поліцейські станції працюють на приєднаних до обласного центру територіях – в Стадницькому (в Гавришівці) та Вінницько-Хутірському округах. Загалом на території Вінницької об'єднаної територіальної громади працює 52 поліцейських офіцерів громади.

Своїх поліцейських офіцерів громади ви можете знайти за посиланням.

Ілюстрація: Вінницька міська рада

Поділитися :