Новини

Вінничанам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, продовжать відпускати ліки за пільговою ціною

12 липня 2023, 14:45

Загалом у Вінницькій МТГ нараховується близько 2000 постраждалих від Чорнобильської катастрофи.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, на черговій сесії депутати затвердили зміни до Комплексної програми "Основні напрямки соціальної політики Вінницької міської територіальної громади на 2022-2026 роки". Вони ухвалили рішення щодо виділення з бюджету Вінницької громади додатково 500 тисяч гривень для забезпечення безкоштовними ліками громадян, які постраждали внаслідок вибуху на Чорнобильській АЕС.  

Медичні препарати зможуть отримати вінничани, віднесені до 1, 2 та 3 категорії, та потерпілі діти, що лікуються амбулаторно.

"Слід зазначити, що в бюджетній програмі "Пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" передбачені видатки в сумі 1,5 млн гривень, але враховуючи постійне зростання цін на лікарські засоби, очікувана потреба в коштах на забезпечення безкоштовними ліками громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у 2023 році становить майже 2 млн гривень", – розповіла перша заступниця директорки департаменту соціальної політики Наталія Паламарчук.

З початку року загальна сума виділених додаткових коштів з бюджету громади на пільгове медичне обслуговування осіб складає 800 тисяч гривень. Це обумовлено потребою більшого фінансування задля забезпечення пільгових категорій осіб.

"Обов’язок нашої громади – підтримати людей, які безпосередньо брали участь в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та їхніх родин. Тому ми намагаємось забезпечити їх усіма необхідними послугами, які вони потребують", – додала Наталія Паламарчук.

Поділитися :