Новини

Вінничани отримали понад 29 тисяч онлайн-послуг у Прозорих офісах

21 січня 2022, 13:57

Це втричі більше, ніж у 2020 році.

Наразі можна отримати 46 видів таких послуг, а протягом поточного року їх планують розширити до 50. Загалом у минулоріч у Прозорих офісах Вінниці надали майже 500 тисяч послуг. Створені 4 нових віддалених робочих місця адміністраторів ЦНАП у приєднаних громадах, які функціонують на постійній основі, та одне нове робоче місце, яке працює за окремим графіком. Як розповіла «Місту над Бугом» Ірина Копчук директорка міського департаменту адміністративних послуг, найпопулярнішими послугами залишаються послуги соціального характеру:

«Сьогодні найбільш популярними послугами, які вінничани отримують у Центрах надання адміністративних послуг, як завжди залишаються послуги соціального характеру. Це послуги департаменту соціальних послуг та послуги пенсійного фонду. Стосовно наступного етапу, найбільш популярними в рейтингу залишаються послуги з реєстрації місця проживання, отримання відповідних довідок, отримання біометричних закордонних паспортів, реєстрація бізнесу і реєстрації нерухомого майна. Відвідувачів приймають винятково за попереднім записом», - пояснила пані Ірина.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Минулого року спільно з Державною міграційною службою в «Прозорих офісах» одними з перших в Україні реалізований проєкт «єПрописка», створено можливість онлайн-реєстрації місця проживання та його актуального відображення у мобільному додатку «Дія». Колцентр ЦНАП у 2021 році опрацював близько 70 тисяч звернень громадян в телефонному режимі. А ще Ірина Копчук зазначила, що три вінницькі віддалені робочі місця ЦНАПу отримали найвищі оцінки у рамках Рейтингу найкращих ЦНАПів України за оцінкою «таємних відвідувачів»:

«Хочу підкреслити, що Міністерство цифрової трансформації розпочало моніторинг якості послуг, які надають у ЦНАПах України і за результатом першого етапу моніторингу Вінниця, як завжди, у числі лідерів. Таємні покупці, які перевіряли якість роботи наших адміністраторів, дуже високо оцінили їх роботу саме на віддалених робочих місцях. Це ті адміністратори, які надають послуги у колишніх приміщеннях житлово-експлуатаційних контор і робочі місця, які знаходяться на приєднаних територіях», - розповіла директорка міського департаменту адміністративних послуг.

Читайте також:
Двоє пішоходів раптово вийшли на дорогу: ДТП на Вінниччині

Поділитися :