Новини

«Вінничани важливі»: перші підприємці отримають компенсації за програмою Сергія Моргунова

4 вересня 2020, 11:41

Перші чотири підприємці з Вінниці у рамках антикризової програми Сергія Моргунова «Вінничани важливі» отримають компенсацію за п’ять новостворених робочих місць. Їм частково компенсують кошти з ЄСВ (обов’язкового платежу до системи загальнообов'язкового державного соціального страхування) за кожного нового найманого працівника.


Як зазначають на сайті Вінницької міської ради, за кожного нового працівника, влаштованого офіційно, нараховують 1039 грн, починаючи з місяця, в якому його було працевлаштовано, до кінця 2020 року. Сума компенсації дорівнює розміру єдиного соціального внеску від мінімальної заробітної плати станом на перше січня 2020 року.

– Наразі заяви щодо участі у процедурі компенсації подали 11 суб’єктів господарювання, які планують створити 25 нових робочих місць. Під час засідання виконавчого комітету приймуть рішення про нарахування часткової компенсації за новостворені робочі місця першим 4 суб’єктам господарювання, які подали заяви на участь у II кварталі 2020 року та створили 5 нових робочих місць. Закликаю підприємців, які планують або створили нові робочі місця, взяти участь у Порядку з метою отримання компенсації за кожне новостворене робоче місце, – зауважив заступник міського голови Андрій Очеретний. 

Як отримати таку компенсацію?

Для отримання дотації з міського бюджету слід дотриматись певних умов. Зокрема, на підприємстві мають бути збережені робочі місця, не повинно бути скорочень працівників до кінця 2020 року та офіційна зарплата не нижче мінімальної. Крім того, підприємець має бути зареєстрованим та вести господарську діяльність на території Вінницької міської ОТГ, не перебувати у стані ліквідації, реорганізації та не мати заборгованості щодо сплати податків і зборів перед бюджетами всіх рівнів. 

Нагадаємо, це є одним з пунктів економічного блоку антикризової програми Сергія Моргунова «Вінничани важливі».

Поділитися :