Новини

Вінничани здобули 12 медалей на чемпіонаті України з велоспорту

17 березня 2021, 13:38

Участь у змаганнях, окрім українських спортсменів, взяли представники Білорусі.

Як повідомляють на сайті НОК України у Вінницькій області, з 11 по 14 березня у Львові проходив чемпіонат України з велоспорту на треку за олімпійськими видами програми для чоловіків, жінок, юніорів та юніорок у різних вікових категоріях. У змаганнях взяли участь 20 команд, 213 найкращих велосипедистів України. Крім того, на чемпіонат прибула команда Білорусі.

Спортсмени змагалися у таких дисциплінах Олімпійської програми: спринт, командний спринт, командна гонка, гонка медісон, гонка керін, гонка омніум.

Чемпіоном України в командній гонці серед чоловіків став Олександр Сметанюк, разом з тим в індивідуальній гонці переслідування на дистанції 4 км він здобув срібну нагороду, а в гонках темпо та омніум – по бронзі. В олімпійському командному спринті Олександр Сметанюк разом із Андрієм Розгонюком посіли 3 місце та отримали бронзові нагороди. Тренує спортсменів заслужений тренер України Василій Пастернак.

Серед юніорів в командній гонці чемпіоном України став Андрій Зозуля, а Володимир Ткаченко посів 3 місце. В командному спринті Андрій Зозуля виборов 3 місце, а в гонці медісон Андрій та Володимир також вибороли бронзу. Обидва спортсмени є вихованцями ДЮСШ "Колос", тренує спортсменів  Олександр Волинець.

Серед юніорок в командній гонці срібною призеркою стала Єлизавета Балюк. Спортсменка тренується у Костянтина Пастернака.

Фото: noc-vin.org.ua

Поділитися :