Новини

Вінничани зможуть отримати ще 57 препаратів за програмою «Доступні ліки»

4 листопада 2021, 16:03

Люди з епілепсією, розладами психіки та поведінки можуть отримувати ліки безоплатно або з незначною доплатою у рамках урядової програми.

В області 286 місць відпуску ліків, де пацієнти можуть отримати препарати для лікування епілепсії, розладів психіки та поведінки.

Як повідомляють на сайті Вінницької ОДА, щоб отримати препарати за програмою “Доступні ліки”, необхідний електронний рецепт.

Його для пацієнтів з епілепсією, невротичними розладами може виписати невролог або психіатр. Пацієнтам із психічними розладами по рецепт потрібно звертатися виключно до психіатра. Сімейні лікарі за напрямами “Розлади психіки та поведінки” та “Хвороби нервової системи” е-рецепти не виписують.

З електронним рецептом пацієнт може обрати будь-яку аптеку, в будь-якому регіоні країни, яка має договір з НСЗУ за таким напрямком виплати компенсації.

Тому, щоб  користуватись програмою “Доступні ліки” пацієнтам із епілепсією, розладами психіки та поведінки потрібно відвідати свого невролога чи психіатра, щоб лікар створив індивідуальний план лікування і вніс його в електронну систему охорони здоров’я.

Якщо лікуючого лікаря немає - потрібно його обрати в будь-якому медичному закладі, який має договір з НСЗУ. Щоб потрапити на первинну консультацію до невролога безоплатно, потрібно електронне направлення, яке виписує сімейний лікар. Для звернення до психіатра направлення не потрібно.

Поділитися :