Новини

Вінничанин організував шахрайську схему із сурогатного материнства

8 листопада 2021, 12:14

Від дій підозрюваних постраждало близько 50 людей. За фіктивні послуги зловмисники отримували від 30 до 50 тисяч доларів США.

Як повідомляють на сайті нацполіції Вінницької області, 35-річний вінничанин разом з подільниками зареєстрував фіктивні клініки з надання платних послуг із сурогатного материнства. Крім того, вони пропонували: укладання фіктивного шлюбу, внесення завідомо неправдивих відомостей до медичних документів, пошук сурогатних матерів.

Для пошуку замовників зловмисники розмістили рекламу в інтернеті. Після повного розрахунку, або отримання більшої частини коштів за послуги, вони припиняли спілкування з клієнтами.

Підозрюваний у 2019 та 2020 роках уклав договори з громадянином Китайської Народної Республіки та подружжям киян, які за станом здоров’я не могли мати дітей. Довірившись зловмисникам, потерпілі переказали на їх рахунки понад два мільйони гривень.

Організатору та його 26-річній спільниці слідчі оголосили про підозру за шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою. Також у їх діях вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України (торгівля людьми).

Наразі поліція встановлює інших причетних до злочину, та встановлює потерпілих. Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Поділитися :