Новини

Вінничанин викрав понад мільйон гривень з банківських рахунків громадян

10 лютого 2021, 12:36

Шахрай створював фейкові сайти з переказу коштів та після отримання даних потерпілих та реквізитів їх банківських карток привласнював гроші.

Як ідеться на фейсбук-сторінці Поліції Вінницької області, 9 лютого слідчі-детективи обласного главку поліції спільно з кіберполіцейськими Департаменту Національної поліції задокументували злочинну діяльність 31-річного вінничанина, який, створюючи фішингові вебресурси, отримував реквізити банківських карток громадян та викрадав з їх рахунків гроші. Загальна сума коштів, отриманих шахрайським шляхом, сягає понад мільйон гривень.

"Правоохоронці почали документувати злочинну діяльність жителя обласного центру ще у 2020 році. Молодик організував злочинну схему привласнення коштів громадян, створюючи фейкові сайти з переказу коштів. Після отримання персональних відомостей потерпілих та реквізитів їх банківських карток, він переводив гроші на свої рахунки. Щомісячний "заробіток" зловмисника становив від 50 до 70 тисяч гривень", - розповів начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко.

Під час проведення трьох обшуків слідчі вилучили сім-карти, флеш-носії, скімінгове обладнання для зчитування інформації з банківських карток, мобільні телефони, жорсткі диски, ноутбуки, комп’ютерну техніку та банківські картки.

Кількість потерпілих від злочинної діяльності зловмисника наразі встановлюється слідством. Підозрюваний раніше мав проблеми із законом за вчинення майнових злочинів. За скоєний злочин шахраю загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Фото: Facebook/Поліція Вінницької області

Поділитися :