Новини

Вінничанин Володимир Гройсман закріпився у трійці лідерів за рівнем довіри українців

28 грудня 2020, 10:03

Натомість довіру до чинного уряду громадяни втрачають. Станом на кінець року 58% українців підтримують ідею проведення позачергових парламентських виборів. А партія експрем'єра Гройсмана - на межі проходження до Верховної Ради.  

За результатами опитування Соціологічної групи “Рейтинг”, серед населення зростає підтримка ідеї розпуску Парламенту та дострокових перевиборів  (58%). Ініціативу відставки Уряду підтримують 60% опитаних, не підтримують - 35%. 

Лідерами довіри серед населення залишаються ті ж політики, що й раніше. Водночас рейтинг довіри до В. Зеленського падає (на початку листопада Володимиру Зеленському довіряли 46%, станом на кінець грудня лише 41% українців висловив підтримку чинному президенту). На початку місяця меру Києва В. Кличку довіряли 33% опитаних, зараз показник довіри до політика знизився на 2%. Натомість в експрем’єр-міністра Володимира Гройсмана - 29% довіри громадян (у липні цього року цей показник становив 27%).

Додамо, Д. Разумкову довіряють 27% громадян, Ю.Тимошенко - 25%, Ю.Бойку - 24%, П.Порошенку - 23%. Чинному Прем’єр-міністру Д. Шмигалю довіряють 16%, чверть не знають його і більше половини йому не довіряють. 

У парламентському рейтингу партія "Українська стратегія Гройсмана" - на межі проходження (4,8% підтримки). У трійці лідерів - партія "Слуга народу", "Опозиційна платформа" та "Європейська солідарність".

 

Поділитися :