Новини

Вінничанка Марія Гнатик стала бронзовою призеркою Перших Всесвітніх Спеціальних Олімпійських Ігор

21 серпня 2021, 10:18

Міжнародні змагання зі спортивно-бальних танців зібрали спортсменів з інвалідністю з 22 країн світу.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила тренер Марії Діана Подолянчук. За її словами, юна спортсменка готувалась до виступу одразу у двох номінаціях – "бальний танець" (разом з Іваном Кондратюком під керівництвом Аліни Сойфер відточували самбу) та "соло: вуличні танці". Саме цей номер приніс Марії Гнатик бронзову нагороду змагань. Дівчина виступала з танком у східному стилі.

"Вчора був історичний день! Відбулись перші Спеціальні Олімпійські Ігри, де наша Марія Гнатик виборола Бронзу. Це одна з найвищих нагород, яка може бути! Це спільна перемога нашої команди! Це особиста перемога Марії, яка увійде в історію України!" – наголосила Діана Подолянчук.

Зауважимо, чемпіонат світу з танців Спеціальної Олімпіади 2021 (м. Грац, Австрія) – змагання для спортсменів з обмеженими інтелектуальними можливостями. Танцівники виступають у чотирьох категоріях (соло, дуети, пари та команди) в таких дисциплінах: бальний танець, вуличні танці, виконавче мистецтво і спеціальність.

Марія Гнатик та Іван Кондратюк – єдина в Україні пара підлітків з синдромом Дауна, які пройшли відбірковий етап та увійшли в сотню учасників Олімпіади.

Фото: Фейсбук/Тетяна Гнатик

Поділитися :