Новини

Вінничанка Юлія Дусик отримуватиме президентську стипендію

21 грудня 2020, 09:35

Дівчина перемогла в Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Т. Шевченка.

Дев’ятикласниця Юлія Дусик завдяки перемозі у творчому конкурсі отримуватиме протягом року президентську стипендію. Вона єдина вінницька школярка, яка стала однією з переможниць Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Юлія Дусик - учениця 9-го класу Вінницької загальноосвітньої школи №З імені Михайла Коцюбинського. У Міжнародному мовно-літературному конкурсі імені Тараса Шевченка вона бере участь не вперше і вже двічі отримувала перемогу:

"Я беру участь у конкурсі імені Тараса Шевченка ще з 6 класу. Будучи у 7 класі, ми посіли 1 місце. Я кажу "ми", тому що за моєю спиною мої вчителі: вони мене підготували, і завдяки їм я досягла таких висот. Цей конкурс проводиться щороку в декілька етапів - міський, обласний та всеукраїнський. Його суть полягає в тому, що ти  маєш написати твір. Для того щоб його написати, ти маєш не тільки знати все про Т. Шевченка, а й бути знавцем української мови", - розповіла Юлія Дусик.

Згідно з указом Президента, загалом стипендію отримуватимуть 39 школярів з усієї України. Усі вони є переможцями 10-го Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, який проводять щороку для вшанування творчої спадщини Кобзаря та виявлення творчо обдарованої молоді. Учасниками конкурсу можуть стати учні 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, ліцеїсти військових ліцеїв, учні професійно-технічних навчальних закладів та студенти.

Поділитися :