Новини

Вінниччина лідирує за показником контролю над поширенням захворюваності на COVID-19

18 грудня 2020, 11:59

Натомість найбільш критична ситуація - у Чернігівській та Полтавській областях.

Як повідомив у своєму дописі на фейсбук-сторінці головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, поточні рівні захворюваності та смертності у Вінницькій області - кращі за аналогічні показники великих європейських країн.

"Область демонструє найкращу ситуацію з контролю над поширенням захворюваності на COVID-19 серед регіонів України за комплексом ключових показників - захворюваність, смертність, охоплення тестуванням і відсоток позитивних результатів серед протестованих", - зауважив Віктор Ляшко.

Натомість найбільш критична ситуація - у Чернігівській та Полтавській областях, де показники захворюваності та смертності є одними з найбільших серед регіонів України та у порівнянні з аналогічними показниками великих європейських країн.

На сайті Вінницької обласної державної адміністрації повідомляють, що у квітні в області розгорнули 339 ліжок для лікування пацієнтів з COVID-19, з яких 125 були забезпечені киснем. У серпні з 811 ковідних ліжок майже половина (423) забезпечені киснем. Наразі ліжковий фонд для лікування пацієнтів з COVID-19 становить 2479 ліжок, з яких 1694 забезпечені киснем. У підсумку, за 4 місяці перепрофільовано та облаштовано відповідно до вимог 1668 ліжок.

Поділитися :