Новини

Вінниччина отримала 5 600 доз китайської вакцини CoronaVac

14 квітня 2021, 13:44

Вакцину пропорційно розподілили між районами і вже сьогодні доставлять на місця.

Про це розповіла регіональна координаторка з вакцинації у Вінницькій області Тетяна Бондаренко. За словами пані Тетяни, першочергово робитимуть щеплення маломобільним групам населення та їх опікунам, потім - працівникам, які будуть забезпечувати проведення ЗНО. Наразі згоду на щеплення дали 400 освітян.

"9 мобільних бригад в нас працює. Вони навчені окремо по роботі з вакциною Sinovac, і ми протягом останніх 2 тижнів активно цим займались в області. Ми маємо на сьогодні 2 430 людей в області, які потребують цієї вакцинації. Тому, за попередніми розрахунками, ми зможемо забезпечити зараз їхню вакцинацію і в нас ще залишиться невелика кількість вакцин, щоб ми могли розпочати вакцинацію працівників освіти", - зазначила Тетяна Бондаренко.

Особливістю цієї вакцинальної кампанії є те, що щеплення роблять вдома у пацієнта, і протягом 30 хвилин медики спостерігають за його станом. 

"Перші 30 хвилин - це основні, коли може розвинутись важка алергічна реакція. Бригади виїжджають з повним набором медикаментів для надання невідкладної допомоги. І тому спочатку буде проводитись огляд, саме щеплення, далі 30 хвилин - спостереження, і вже тоді бригада зможе переїжджати на нову адресу. Це займе час, але ми налаштовані оптимістично для того, щоб захистити цих людей від коронавірусу, тому що ми розуміємо, що третя хвиля є, вона не спадає", - пояснила Тетяна Бондаренко.

Тетяна Бондаренко додала, що ефективність цієї вакцини складає 60-80 %, але все залежить від того, як сприйме її імунна система людини. Наразі усі вакцини пропорційно розподілені між районами Вінницької області, і вже сьогодні розпочнеться щеплення.

Зокрема, 160 доз вакцини китайського виробництва CoronaVac передали Немирівському МЦСМ. За словами Алли Шрамко, головної медичної сестри медзакладу, раніше вони вже провели 1980 щеплень вакциною Astra Zenecа Covishield.

"Ми провели вже 1980 щеплень вакциною Astra Zenecа Covishield. На сьогоднішній день ми отримали китайську вакцину CoronaVac. Це для маломобільних груп. Сьогодні вже розпочинаємо вакцинацію. У нас є списки, які були заздалегідь підготовлені", - розповіла Алла Шрамко.

Нагадаємо, в Україні з 13 квітня розпочався процес вакцинації населення проти коронавірусу препаратом CoronaVac китайської компанії Sinovac Biotech. Україна отримала 215 тисяч доз цієї вакцини. Ще 1 мільйон 700 тисяч доз вакцини CoronaVac мають надійти найближчим часом.

Поділитися :