Новини

Вінниччина отримала державну субвенцію на реалізацію програми "Ноутбук кожному вчителю"

23 липня 2021, 11:21

Кошти на придбання техніки виділять 411 школам області.

Як інформують на сайті Вінницької ОДА, загалом для Вінниччини в рамках фонду боротьби з наслідками COVID-19 в закладах освіти виділили 39 181 600 грн. Тобто 411 шкіл області отримають 2330 ноутбуків. Це на 100% забезпечить потребу шкіл, які потрапляють в перший та другий пріоритети (відповідно до методики МОН) і частково забезпечить потребу шкіл третьої черги.

Громади до 40 тисяч мешканців надають співфінансування в розмірі 10%, більше 40 тисяч мешканців – 30%.

Як пояснив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, під час пандемії шкільні уроки проходили онлайн, але не у всіх вчителів була технічна можливість їх проводити. 

"У наказі чітко прописані рекомендації від МОН та Мінцифри щодо технічних характеристик та відповідної ціни у 20 тис. гривень. Це гарантія того, що придбають комп'ютери гарної якості. Тендери на закупівлю відкриті впродовж липня-серпня", – інформують в облдержадміністрації.

Для боротьби з корупцією та прозорості закупівель команда Мінцифри створила дашборд, на якому можна буде відстежувати, скільки ноутбуків та за якою ціною планує придбати кожна область. Також там можна буде знайти усі посилання на тендери закупівлі. Тому кожен зможе контролювати, як використовують надану можливість та за яку ціну придбають техніку. 

"Щороку держава виділяє гроші на різні цільові субвенції, але часто громади не використовують їх повністю. Деякі використані лише наполовину, інші — ще менше. Тому не треба зволікати, бо це робимо не для когось, а для наших дітей – для їхньої освіти. Учитель повинен мати можливість вчити. Навіть на карантині", – йдеться у дописі.

Поділитися :