Новини

Вінниччина посідає 8 місце у всеукраїнському рейтингу за кількістю проведених щеплень

28 липня 2021, 10:01

Від початку кампанії з імунізації в області вакцинували понад 136 тисяч осіб.

Як зазначила координаторка з кампанії імунізації населення на Вінниччині Тетяна Бондаренко, за останню добу щепили 2 000 осіб. Як відомо, наразі вакцинують усіх охочих, адже в Україні розпочався 5-й етап загальної вакцинації населення. Запис у чергу через сайт чи мобільний додаток "Дія" вже не здійснюється. Натомість отримати щеплення може кожен охочий житель міста та області віком від 18 років, зареєструвавшись за телефоном безпосередньо в Центрі масової вакцинації. Або ж можна просто прийти до такого Центру з паспортом і записатись на місці. 

"Хочу зазначити, що новий мутований штам, якийзараз виявляють у людей з більш ніж 100 країн світу, маює свої особливості. Ним більше хворіють діти, і він має більше ускладнень, більш важкий перебіг. Всі вакцини, які зареєстровані в Україні і сертифіковані ВООЗ, захищають від нових штамів. Оскільки має місце перехресний імунітет. І таким чином вакцинація тією вакциною, яка в нас є, дає гарний захист", – наголосила Тетяна Бондаренко.

Нагадаємо, Вінницький міський голова Сергій Моргунов доручив департаменту охорони здоров’я створити усі умови для того, аби усі охочі вінничани могли щепитись там, де їм зручніше.

Поділитися :