Новини

Вінницька делегація вперше взяла участь у фестивалі "Свято відчуттів" в Карлсруе

24 квітня 2023, 13:18

Нагадаємо, 22 квітня міські голови Вінниці і Карлсруе підписали угоду про побратимство між двома містами. 

Як повідомляють на сайті міської ради, упродовж двох днів фестивалю жителям і гостям Карлсруе пропонували поринути у світ позитивних емоцій, цікавих вражень і смаків. Вінниця на ньому представила сувенірну продукцію від @BYVI: ляльки-мотанки, екоторби, патріотичні прикраси, виготовлені вінницькими майстрами і майстринями, промоційну продукцію, а також впізнавані вінницькі гастрородзинки.


Шаленою популярністю користувалися наші вінницькі гірчиця з медом, хрін та пастила. Німкені із задоволенням купували екоторбини від BYVI та прикраси з українською символікою. А на майстер-класах німці й українці, які нині мешкають у Карлсруе, разом створювали патріотичні вироби, розповідає директорка Офісу туризму Вінниці Тетяна Маєвська.

"До речі, представники товариства “Українці в Карлсруе” на початку вторгнення один з перших вантажів допомоги відправили саме у Вінницю. Неочікувані та щемливі зустрічі з українцями та навіть вінничанами, які переїхали в місто в різні роки, доводять, що Україна з її незламним народом нині є прикладом для усієї Європи".

Стенд Вінниці був розташований на площі біля ратуші, поряд зі стендом німецько-українського товариства «Українці в Карлсруе», що здійснює великий вплив на розвиток і сприяння культурним та суспільним зв’язкам з Україною. На фестивалі вони провели благодійний ярмарок, гроші і пожертви з якого мають спрямувати на гуманітарні проекти в Україні. Також два дні поспіль вони влаштовували воркшопи від професійних майстринь: з виготовлення ляльок-мотанок, розмальовування гіпсових фігурок, Петриківського розпису та інші.

"Таким чином відвідувачі фестивалю змогли більше дізнатися про Україну і зокрема Вінницю, придбати традиційні вироби ручної роботи, сувеніри та речі з українською символікою. У буклетах, які роздавали під час події, німецькою мовою було розкрито ряд паралелей між Вінницею і Карлсруе, про які також можна прочитати за посиланням https://vinnytsia.city/vinnytsya-i-karlsrue-tsikavi-paraleli-mist-pobratymiv/", - кажуть у міській раді.

Поділитися :