Новини

Вінницька громада передала 10 нічних "Мавіків" спецпідрозділу Кракен

21 червня 2024, 14:33

Окрім того, бійці підрозділу ГУР МО від Вінницької міської ради та Міжрегіонального Гумштабу отримали 10 тис. сухих душів.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, офіційну передачу за участі вінницького міського голови, представників міської ради та координаторами Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу провели сьогодні, 21 червня.

Бійцям спецпідрозділу Kraken передали 10 нічних "Мавіків" та 10 тисяч сухих душів.

«Характер війни змінюється навіть не з кожним місяцем, а з кожним днем. Ця війна показала, що вже не так актуальні танки чи БТР, як технічні засоби ураження, якими можна працювати на відстані. Ми вражаємо ворога на різних дистанціях. Ця війна показала необхідність технічних засобів розвідки та засобів ураження – таких, наприклад, як Mavic. На жаль, це все розхідний матеріал, тому ми повинні весь час поповнювати їхні запаси. Такі дрони на передовій вкрай необхідні», – зауважив боєць спецпідрозділу Kraken.

Про фаховість бійців Головного управління розвідки Міністерства оборони України знають усі, підкреслив міський голова Сергій Моргунов. Вінницька громада підтримує різні спецпідрозділи ГУР МО.

«На сьогодні ми в тій чи іншій формі допомагаємо понад 50 військовим формуванням. Серед них є і спецпідрозділи ГУР. У одному з таких спецпідрозділів воює і депутат міської ради. Тому ми будемо лише посилювати цю роботу. Залишаємося на зв’язку з захисниками. Найближчим часом очікуємо на чергову поставку FPV-дронів. Будемо розподіляти їх між воїнами відповідно до їхніх запитів», – додав Сергій Моргунов.

Нагадаємо, згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил Оборони України.

Довідково: Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022 року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі армії (силам оборони України). Очолює штаб Володимир Гройсман.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :