Новини

Вінницька громада передала допомогу ще чотирьом військовим частинам

18 березня 2024, 11:36

Оборонці отримали від громади тепловізори, зарядні станції та прожектори. Частина допомоги поїде на Схід, решта – працюватиме з «ловцями шахедів» на Вінниччині.

Про це інформують на фб-сторінці Міжрегіонального Координаційного Гуманітарного Штабу.

«Сьогодні черговий етап допомоги. Наша команда передала допомогу чотирьом військовим частинам. Одна з них зараз несе службу на Донеччині, три інші – працюють на території Вінниччини, і за допомогою переданого обладнання зможуть ефективно знищувати ворожі “шахеди”, – говорить секретар міської ради Павло Яблонський. – Ми й надалі будемо робити все, щоб підтримувати наше військо і наближати Перемогу».

Таке обладнання є значною допомогою для мобільних вогневих груп, розповідає військовий, адже дає доступ для завчасного виявлення цілей.

«Обладнання призначене для своєчасного виявлення у просторі об'єктів, таких як “шахеди” або крилаті ракети, а в подальшому – для їхнього супроводження або знищення, – додає військовий. – Тепловізори дозволяють виявляти об’єкти до 1 900 метрів, так само прожектори дозволяють підсвічувати мобільним вогневим групам та вогневим групам ціль в повітряному просторі для її ефективного знищення».

Нагадаємо, згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил Оборони України. Загалом у 2024 році на пріоритет «Безпека та оборона» у бюджеті Вінницької міської територіально громади передбачили майже 1 млрд грн. Це третина коштів, які не входять до захищених статтей.

Фото: Міжрегіональний Координаційний Гуманітарний Штаб

Поділитися :