Новини

Вінницька громада передала FPV-дрони для прикордонників та нацгвардійців

18 липня 2024, 09:22

Нині Вінницька громада в той чи інший спосіб підтримує понад 50 військових формувань. Лише з початку цього року на підтримку війська з бюджету громади спрямували понад 400 млн грн.

Як інформують на сайті міської ради, Вінницький міський голова Сергій Моргунов, депутати міської ради, координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Дмитро Мира та Ярослав Матвійчук передали чергову партію FPV-дронів для бійців нацгвардії та прикордонників.

«Із Вінницькою громадою у нас уже не ділові, а дружні стосунки. Адже Вінниця допомагає нам постійно», – зауважив один з військовослужбовців.

За його словами, обладнання, яке вони отримують «допомагає знаходити та знищувати техніку та живу силу противника».

«Ситуація на фронті залишається складною. Тому важливо не зупинятися і посилювати допомогу, – каже міський голова Сергій Моргунов. – Конкретно цим бригадам допомагаємо не вперше, і різним обладнанням. Сьогодні обговорили можливість закупівлі засобів РЕБ. Продовжуємо нашу комунікацію з військовими. В межах можливостей і компетенції – закриваємо їх потреби».

Нагадаємо, згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил оборони України. А бюджет громади на 2024 рік розподілений згідно з ключовими принципами та пріоритетами: «Безпека та оборона», «Стійкість», «Турбота».

Довідково: Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022 року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі армії (силам оборони України). Очолює штаб Володимир Гройсман.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :