Новини

Вінницька громада передала на фронт квадрокоптери

16 липня 2024, 16:21

З початку повномасштабного вторгнення Вінниця регулярно підтримує вже 37 військових частин.

Про це повідомили на сайті Вінницької міської ради. Щоб підсилити наших військовослужбовців на лінії фронту, Вінницька міська рада разом з громадою та Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом передала чергову партію допомоги. Йдеться про квадрокоптери Mavic 3T, оснащені тепловізійними пристроями.

Заступник міського голови Андрій Очеретний розповідає: «безпека та оборона» залишається незмінним пріоритетом Вінницької міської ради, на який цьогоріч у бюджеті громади передбачили майже 1 млрд грн, а це третина коштів, які не входять до захищених статтей.

«Ми переконані, що ці речі вам знадобляться та врятують не одне життя. Ми намагаємося оперативно опрацьовувати всі запити від військових і докладаємо зусилля, щоб в межах чинного законодавства придбати за бюджетні кошти необхідні засоби на фронт. Хай ці квадрокоптери справно працюють на напрямку, де ви перебуваєте разом з побратимами», – додав Андрій Очеретний.

«Мавіки», за словами військовослужбовців, потрібні на передовій у великій кількості та на постійній основі. Тож це суттєве підсилення бійців, які обороняють Україну від російських окупантів.

Нагадаємо, згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил оборони України. А бюджет громади на 2024 рік розподілений згідно з ключовими принципами та пріоритетами: «Безпека та оборона», «Стійкість», «Турбота».

Довідково:
Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022 року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі армії (силам оборони України). Очолює штаб Володимир Гройсман.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :