Новини

Вінницька громада передала обладнання бійцям спецпідрозділу ГУР МО "Артан"

27 червня 2024, 09:37

Міська рада разом з Міжрегіональним гумштабом передали на передову 5 тепловізійних прицілів та стільки ж тепловізійних монокулярів, 5 Mavic 3Т з тепловізорами, 5 зарядних станцій «Bandera Power» та 20 тисяч сухих душів.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, таке підсилення для роботи проти окупанта у найгарячіших точках передали Захисникам та Захисницям Вінницька міська рада разом з громадою та Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом.

«Це чергова передача військовим підрозділам від команди Гуманітарного штабу. Для нас велика честь допомагати Головному управлінню розвідки. Очільник бригади "Артан" – вінничанин. Алгоритм допомоги такий: військові пишуть запит, ми проводимо необхідні процедури і після закупівлі необхідне обладнання передаємо прямо в руки хлопцям. Це нам необхідно, щоб у них були "Mavic", приціли та інша техніка. А ще, щоб родини Захисників та Захисниць відчували нашу підтримку і турботу», – каже секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський.

Оборонці подякували за чималу підтримку та передали Вінниці прапор від підрозділу. Очільник «Артану» зазначив: допомогу для боронителів на фронт від рідної громади відчув ще задовго до повномасштабного вторгнення.

«Таке підсилення – вкрай актуальне, адже ми працюємо в найгарячіших точках. І коли ми заходимо на якийсь відрізок фронту – може не бути одразу стрілкових боїв, а працює в основному артилерія. Тому ці прилади вкрай необхідні – це розхідний матеріал. Йдуть диверсійні групи. За день, до прикладу, раніше, коли ми були на одному з гарячих відрізків, "Мавіків" йшло до 3-4 десятки за день», – розповідає командир спецпідрозділу «Артан» Головного управління розвідки з позовним Титан.

Також розвідники повезли для побратимів на передову 20 тисяч сухих душів.

Під час зустрічі з військовослужбовцями були присутні депутати Вінницької міської ради та координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Олександр Мельник, Віктор Перлов і Тарас Ковальчук. Вони подякували бійцям за службу та побажали якнайшвидше повертатися додому з Перемогою.

Безпека та оборона – ключовий пріоритет Вінницької міської ради, на який цьогоріч у бюджеті громади передбачили майже 1 млрд грн. Це третина коштів, які не входять до захищених статей. Варто зауважити, що з початку повномасштабного вторгнення Вінницька міська рада на регулярній основі допомагає 36 військовим частинам.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :