Новини

Вінницька громада передала Оборонцям ще два багі власного виробництва

25 червня 2024, 11:29

Їх збирають комунальні підприємства міста на базах вживаних автівок. До цього громада вже виготовила та передала три багі.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, такі машини високо ціняться у війську, адже допомагають швидко та мобільно доставляти боєкомплект та вивозити поранених. 

Днями Вінницький міський голова Сергій Моргунов із секретарем міської ради Павлом Яблонським та разом з Вінницькою громадою у координації з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом передали військовим чергові багі, які виготовляють комунальні підприємства громади. 

Для військових громада виготовила вже три такі маневрові автівки. Вони чудово показують себе в польових умовах, розповідають військові.

«Техніка потрібна. Вона слугує як індивідуальний транспорт. Багі маневрені, швидкі. Використовуються здебільшого для евакуації наших хлопців. Можемо також підвозити боєкомплект. Це досить прості автівки в обслуговуванні. У випадку чого – хлопці можуть самі її відремонтувати й далі використовувати на полі бою», – говорить військовий 38 окремої бригади морської піхоти.

Міська рада та координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу знаходяться на зв'язку з військовими. Нині Вінницька громада на постійні основі підтримує 37 військових формувань. Саме від оборонців надійшов запит на виготовлення таких автівок, розповідає Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«На сесії міської ради ми ухвалили рішення про зняття з балансу вживаних автівок наших комунальних підприємств. І тепер наші фахівці із цих автівок виготовляють багі. Ми запитуємо у військових, якими саме мають бути ці багі. Окремо даємо до них запасні колеса та паливо. Нехай ці автівки добре служать нашим хлопцям. А ми будемо продовжувати роботу в цьому напрямі», – додає Сергій Моргунов.

Нагадаємо, згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил оборони України. А бюджет громади на 2024 рік розподілений згідно з ключовими принципами та пріоритетами: «Безпека та оборона», «Стійкість», «Турбота».

Довідково: Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022 року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі армії (силам оборони України). Очолює штаб Володимир Гройсман.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :