Новини

Вінницька громада передала ще одну велику партію допомоги на фронт

17 липня 2024, 17:13

Днями від міської ради та Міжрегіонального гумштабу Оборонці отримали велику партію "Мавіків" FPV-дронів та сухих душів.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, наразі Вінницька міська рада на постійній основі підтримує 37 військових частин від початку повномасштабного вторгнення. Незмінним пріоритетом для муніципалітету залишається «безпека та оборона», на який цьогоріч у бюджеті громади передбачили майже 1 млрд грн, а це третина коштів, які не входять до захищених статтей.

Військовослужбовець Іван розповів, що техніка та сухі душі, які він отримав у Вінниці, знадобляться на передовій, де він разом з побратимами перебувають на лінії зіткнення з російськими ворогами. За його словами, з “Мавіками” та FPV-дронами вони знайомі близько і це незамінна річ як для розвідки, так і для оборони.

«В межах роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу ми передаємо сьогодні потужну партію допомоги на фронт. Бійців цієї бригади вже вдруге цьогоріч підсилюємо подібною технікою, яка дуже необхідна їм для виконання бойових завдань. Ми дуже хочемо, щоб ця допомога стала в нагоді військовим, які так якісно працюють, – сказав Андрій Очеретний. – Ми регулярно спілкуємося з військовослужбовцями та отримуємо від них чимало запитів, в межах своїх повноважень робимо все, щоб якнайшвидше закрити їх потреби. Депутати міської ради на чергових засіданнях одноголосно підтримують допомогу військовослужбовців. По Україні, до речі, Вінниця одна з лідерів по виділенню дохідної частини бюджету на підтримку Збройних Сил України».

Депутатка Вінницької міської ради та координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу розповіла, що комунікація з військовими постійно триває.

«Команда Міжрегіонального координаційного штабу разом з міською радою по максимуму робить все можливе, щоб оперативно допомогти нашим оборонцям і вони відчували підтримку. На регулярній основі ми допомагаємо 37 військовим частинам», – зазначила Світлана Куца.

Нагадаємо, згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил оборони України. А бюджет громади на 2024 рік розподілений згідно з ключовими принципами та пріоритетами: «Безпека та оборона», «Стійкість», «Турбота».

Довідково:
Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022 року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі армії (силам оборони України). Очолює штаб Володимир Гройсман.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :