Новини

"Вінницька гуморина": у місті відбудеться дитячий конкурс сатири і гумору

19 березня 2021, 08:52

Цьогоріч конкурс пройде в онлайн-форматі.

Як повідомили на сайті Вінницької міської ради, до участі у ньому традиційно запрошують учнів загальноосвітніх навчальних закладів, мистецьких шкіл, вихованців позашкільних навчальних, клубних та мистецьких студій, користувачів бібліотек-філій ЦБС. Вікових категорій у цьому році дві – 9-13 років та  14 до 17 років.

Також організатори передбачили дві номінації: "Декламатори гумору" та "Весела палітра". По першій з них конкурсанти мають надіслати відео тривалістю до 5 хвилин, в якому вони декламують один з творів Анатолія Гарматюка, інших українських сатириків або власний авторський твір. Надіслані відео журі розглядатиме з 22 по 31 березня.

По другій номінації учасники представлять свої творчі роботи, виконані різними техніками (малюнок, живопис, композиція, колаж, батік, графіка) і матеріалами (акварель, гуаш, темпера, пастель, туш тощо), які ілюструють твори відомих українських та вінницьких сатириків і гумористів, кумедні історії та пригоди конкурсантів. Також це можуть бути дружні шаржі. Свої роботи в цій номінації конкурсанти можуть подавати до 25 березня до Вінницької дитячої художньої школи (вул. Магістратська, 66).

Виступи та роботи учасників, представлені на конкурс в обох номінаціях, будуть публікуватися на Культурному порталі міста "VinCulture Code". Результати конкурсу стануть відомі 1 квітня у міжнародний День сміху. Окрім того, роботи переможців номінації "Весела палітра" упродовж квітня будуть експонуватися у холі Вінницької міської ради.

"Вже другий рік поспіль через світову пандемію ми проводимо цей конкурс в онлайн-форматі. А загалом він має уже 15-літню історію. Головна мета – популяризувати національну літературну спадщину у жанрі гумору та сатири. Серед завдань конкурсу - сприяння розвитку творчих здібностей юних вінничан та залучення кращих виконавців розмовного, вокального жанрів і живопису до сатири і гумору. Крім того, проведенням цього конкурсу ми вшановуємо непересічну постать відомого вінницького сатирика Анатолія Панасовича Гарматюка", - зауважив директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук.

Поділитися :