Новини

Вінницька книгозбірня перемогла на міжнародному конкурсі грантів та отримала підтримку в розмірі 4700 євро

23 лютого 2024, 16:28

На ці кошти бібліотека імені Івана Бевза реалізує проєкт «Книжковий релакс: психологічна підтримка та бібліотерапія».

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, проєкт націлений на покращення психологічного стану жителів громади та людей, які зазнали втрат і були вимушені покинути свої домівки. У межах ініціативи книгозбірня щовівторка влаштовує безкоштовні психологічні тренінги та консультації, а також за попередньої реєстрації – заняття з піщаної анімації. 

«Заклад культури «Вінницька міська централізована бібліотечна система» спільно з ГО «Культурний Всесвіт» отримали фінансову підтримку від «Culture Helps/Культура допомагає». Всього було подано 539 заявок, з яких підтримали 20-ть: із України, Польщі, Литви, Словенії та Угорщини. Усі заявки були оцінені незалежними експертами, а організації, які набрали найбільшу кількість балів за результатами оцінювання, стали переможцями. Тож нам було виділено 4700 євро для реалізації нашого проєкту «Книжковий релакс: психологічна підтримка та бібліотерапія», – говорить директорка ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система» Олена Заквацька.

Основою метою цієї програми є покращення психологічного стану жителів громади, а також переселенців. Допомогти їм інтегруватися у нові спільноти через культуру.

Також директорка зауважила, що в умовах повномасштабної війни надважливо залучати саме грантові кошти на впровадження проєктів.

«Сьогодні наша країна бореться з агресором і тому важливо саме знаходити грантові кошти на впровадження проєктів, адже бюджетні кошти нам є куди спрямувати – на допомогу нашим Захисникам та Захисницям», – підкреслює Олена Заквацька.

Відтак, Вінницька міська централізована бібліотечна система працює над тим, щоб зробити проєкт «Книжковий релакс: психологічна підтримка та бібліотерапія» успішним та ефективним для нашої спільноти.

Взяти участь в психологічному тренінгу можна щовівторка о 16:00 в приміщенні читацького залу Вінницької центральній міської бібліотеки імені Івана Бевза (вул. Хмельницьке шосе, 4).

А також за попередньої реєстрації проводитимуть безкоштовні заняття з піщаної анімації для цього потрібно заповнити відповідну форму за посиланням: http://surl.li/qujgq​

Детальнішу інформацію можна отримати за телефоном – 097 575 82 48, а також на фейсбук сторінці «Вінницька центральна міська бібліотека імені І.Бевза»


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :