Новини

Вінницька команда посіла друге місце на чемпіонаті України із лижних перегонів та біатлону

29 січня 2021, 12:43

Змагання проходило серед спортсменів із вадами опорно-рухового апарату і зору.

Як ідеться на сайті НОК у Вінницькій області, у змаганні, що пройшли у західному реабілітаційно-спортивному центрі в селі Яворів (Львівська область), взяли участь спортсмени з 11 областей України і Києва. Змагались у спринтерській гонці вільним стилем.

Вінницька область на чемпіонаті була представлена шістьма лижниками регіонального центру "Інваспорт". Серед них – дворазовий срібний призер Паралімпійських ігор із біатлону Олександр Казік і бронзова призерка чемпіонату світу, багаторазова переможниця та призерка Кубків світу, учасниця Паралімпіади Ірина Буй.

"У перший день пройшли перегони на 900 метрів. Вінничанки Дар’я Бродецька та Ірина Буй принесли дві срібні та бронзову медалі. На другий день в стартах на 2,5 км вони ж виграли срібло і дві бронзи. У перегонах на 6 км Дар’я Бродецька отримала срібло, Дар’я Банделюк – бронзу, а Ірина Буй посіла 4-е місце. В останній день лижники мали б змагатись у біатлоні на дистанції 10 кілометрів, але погодні умови стали на заваді, тому перегони були скорочені до 6 кілометрів. Вінничани "Інваспорт" втримались на своїх позиціях: Дар’я Бродецька та Дар’я Банделюк посіли другу і третю сходинку п’єдесталу відповідно. Їх підготували тренери відділення біатлону регіонального центру "Інваспорт" Марцін Кучерявий та Інга Тарнопольська", - йдеться у дописі.

У загальнокомандному заліку збірна Вінницької області посіла друге місце - минулого року вінничани були третіми на аналогічному чемпіонаті.

Фото: noc-vin.org.ua

Поділитися :