Новини

Вінницька компанія “ПлазмаТек” розробила технологію перероблення техногенних та побутових відходів

15 лютого 2023, 11:33

Ця технологія дозволяє переробляти як звичайне сміття, так і відходи картонно-паперових комбінатів. Продукт можна використовувати, як напівфабрикат для виробництва будівельних матеріалів.

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбук заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний, компанія “ПлазмаТек” реалізовує проєкти з перероблення техногенних та побутових відходів. Крім основного виду діяльності - виробництва зварювальних матеріалів, компанія розробила технологію перероблення суміші пластику, поліетилену та інших полімерів з відходів.

Технологія дозволяє переробляти як звичайне сміття, так і відходи картонно-паперових комбінатів. Продукт перероблення можна використовувати, як напівфабрикат для виробництва піддонів, ящиків, люків, терасної дошки, черепиці та інших будівельних матеріалів.

Зазначається, що наразі на власних потужностях компанія виготовила технологічну лінію з продуктивністю 400 кг переробленої сировини на годину. Плануються промислові випробування на конвеєрному виробництві та масштабування проєкту.

На базі компанії у Вінниці заснований R&D центр, який об'єднує власну професійну команду, компетенції українських науково-дослідних інститутів та компаній-партнерів. Шляхом такої співпраці створюються інноваційні розробки і нові технологічні рішення з екологічним підходом до виробництва, - йдеться у дописі. 


Оперативні новини – у ТГ-каналі МНБ: mnb_vinn


У групі компаній “ПлазмаТек” працюють 1600 людей, 1300 з них - в Україні. Найбільші їхні потужності знаходяться у Рудниці Тульчинського району Вінницької області. А центральний офіс розміщений у Вінниці.

Поділитися :