Новини

Вінницька міська рада з громадою та командою Міжрегіонального гумштабу передала на фронт 50 FPV- дронів

12 липня 2024, 17:18

З початку повномасштабного вторгнення Вінницька громада на регулярній основі підтримує 37 військових частин.

Як інформують на сайті міської ради, безпека та оборона – один з ключових пріоритетів Вінницької міської ради.

"Формуючи бюджет громади на 2024 рік, наші фінансисти передбачили на цей пріоритет майже 1 млрд грн, а це третина коштів, які не входять до захищених статтей. Ми спілкуємося з військовими постійно та дізнаємося про їх потреби. Об’єднуючи зусилля, намагаємося якомога швидше закрити запити оборонців, які допоможуть їм ефективно працювати на передовій та зберігати життя особового складу", – зазначив Андрій Очеретний.

І справді, запитів на FPV-дрони Вінниця отримує чимало. Це техніка, яка підсилює артилерію та є чи не одним з головних ударних засобів на фронті, розповідає військовослужбовець бригади, яка зараз обороняє Україну від російських окупантів на одному з найгарячіших напрямів:

«Застосовуємо такі дрони для розвідки та знешкодження сил окупантів. Дуже велика подяка Вінницькій громаді за підтримку», – сказав військовослужбовець.

Під час передачі «пташок» були також присутні депутати Вінницької міської ради та координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Антоніна Іващук та Володимир Чорновол. Вони подякували військовим за їх внесок у наближення перемоги України у цій війні та побажали якнайшвидше повертатися додому цілими та неушкодженими.

Цьогоріч, додав депутат ВМР та координатор Володимир Чорновол, ця бригада отримала вже чотири партії допомоги від Вінниці.

«Ми передавали бійцям цієї бригади тепловізори, квадрокоптери “Мавік 3Т”, зарядні станції “Bandera Power” та 20 тисяч сухих душів, необхідних для підтримання гігієни та власного здоров’я в польових умовах. Ми будемо продовжувати й надалі допомагати нашим військовим та підтримувати їх родини, бо в єдності наша сила», – сказав Володимир Чорновол.

Нагадаємо, згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил оборони України. А бюджет громади на 2024 рік розподілений згідно з ключовими принципами та пріоритетами: «Безпека та оборона», «Стійкість», «Турбота».

Довідково: Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022 року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі армії (силам оборони України). Очолює штаб Володимир Гройсман.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :