Новини

Вінницька обласна клінічна лікарня ім. М. І. Пирогова отримала побратима в одній із європейських країн

8 вересня 2023, 11:18

Також медзакладів-побратимів отримали ще 24 українські лікарні. 

Про це інформують в обласному департаменті охорони здоров'я. Це результат Третього Саміту перших леді та джентльменів Summit of First Ladies and Gentlemen, у межах якого вперше відбувся Сателітний саміт міністрів охорони здоров’я різних країн.

Загалом у рамках саміту укладено 25 угод про міжнародне медичне партнерство між українськими та іноземними медзакладами. Тобто українські лікарні отримають 25 побратимів у різних куточках світу: від Польщі до Канади.

Зокрема, Вінницька обласна клінічна лікарня ім. М. І. Пирогова Вінницької обласної Ради підписала меморандум про Міжнародне медичне партнерство з Інститутом медицини невідкладних станів (Молдова).

«Це був дійсно історичний день. Ми дали старт великому проєкту: програмі міжнародного медичного партнерства. Медзаклади з Київської, Дніпропетровської, Одеської, Миколаївської, Львівської, Тернопільської, Вінницької, Рівненської, Івано-Франківської та Закарпатської областей підписали меморандуми про співпрацю з провідними клініками з Франції, Литви, Латвії, Молдови, Північної Македонії, Польщі, Австрії, Данії, Естонії, Ірландії, Швеції, Іспанії, Канади, Ізраїлю та Нідерландів. Тепер вони безпосередньо будуть обмінюватись досвідом та найкращими практиками», - зазначив Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.  

Міністр наголосив, що жодна медична система не в змозі самотужки впоратися з тими викликами, які щодня ставить перед Україною повномасштабна війна та жорстокість агресора. Це можливо лише завдяки надійній підтримці, яку ми відчуваємо від усього цивілізованого світу.

Фото: обласний департамент охорони здоров'я

Поділитися :