Новини

Вінницька обласна прокуратура вимагає покращення умов в установі виконання покарань №1 та притягнення винних до відповідальності

6 серпня 2021, 15:08

Практично відсутнє світло та свіже повітря, непридатні для використання санвузли та повна антисанітарія призвели до появи гризунів у камерах.

Як зазначають на сайті Вінницької обласної прокуратури, Європейським судом з прав людини неодноразово констатувалося незабезпечення належних умов утримання в установі виконання покарань № 1.

Однак, незважаючи на вимоги законодавства та попередні вказівки прокуратури, до цього часу нічого не змінилося. Зокрема, під час перевірки вчергове встановили порушення.

«Так, виявлено ув’язнених, які утримувались у камерах напівпідвального приміщення слідчого ізолятора, що взагалі не відповідають жодним вимогам законодавства, оскільки потребують ремонту та люди перебувають в антисанітарних умовах (стіни та стеля вкриті грибком і пліснявою, оздоблення стін повністю відшароване, підлога вкрита брудом та рештками їжі, потребує ремонту, денне природне світло та свіже повітря практично відсутнє, санітарні вузли брудні та непридатні для використання, постільна білизна зношена та брудна, повна антисанітарія призвела до появи гризунів)», - пише пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Своєю чергою, поки одні ув’язнені утримуються в таких умовах, інші мають можливість безперешкодно користуватися забороненими предметами. Лише впродовж двох місяців виявили та вилучили понад 30 мобільних телефонів. А службові розслідування мають формальний характер без встановлення шляху отримання. Про це «Місто над Бугом» повідомляло раніше.

Поділитися :