Новини

Вінницька районна лікарня отримала новий апарат штучної вентиляції легень Hamilton C3

16 грудня 2020, 09:48

Апарат використовуватимуть для порятунку особливо важких пацієнтів. 

Як повідомили на сайті Вінницької районної ради, у центральній районній клінічній лікарні міста з'явився швейцарський апарат штучної вентиляції легень високого класу Hamilton C3. Його вартість становить понад 1 мільйон гривень. Придбали апарат за кошти, виділені з районного бюджету (700 тисяч гривень) за підтримки Національної служби здоров’я (518 з половиною тисяч гривень).

"Цей апарат врятує десятки, сотні життів мешканців Вінниччини, адже спектр його застосування надзвичайно широкий: під час хірургічних втручань, а також в разі погіршення чи відмови дихальної системи", - наголосив головний лікар Вінницької центральної районної лікарні Олександр Кривов’яз.

Апарат виробництва Швейцарії підходить для лікування ускладнень коронавірусної пневмонії у дорослих та дітей, а також пацієнтам з дихальною недостатністю. Він буде використаний для порятунку особливо важких пацієнтів. Апарат має функцію інтелектуальної штучної вентиляції легень, може застосовуватися для немовлят та здатен безперебійно працювати 7 годин в автономному режимі.

"Цінний він тим, що лікареві треба лише ввести в систему дані пацієнта, а режим вентиляції легень апарат підбирає сам. Також на дисплеї можна в реальному часі бачити, як функціонують легені. Зважаючи на ці дані, лікар може вирівнювати показники, а апарат знову сам підбиратиме необхідні параметри для вентиляції легень", - зазначив завідувач відділення анестезіології з палатами для інтенсивної терапії Вінницької центральної районної клінічної лікарні Володимир Чеботарев.

Фото - сайт Вінницької районної ради.

Поділитися :